VALJDA ĆE MU SE VRATITI

Livaja promašio zicer, Juve pobjegao Interu

22.12.2012 u 17:45

Bionic
Reading

Mladi hrvatski nogometaš, 19-godišnji Marko Livaja, mogao se proslaviti u subotu, u ogledu 18. kola talijanske Serije A. Imao je idealnu priliku da donese Interu tri boda protiv Genoe

Ogled je završio bez pobjednika (1-1), a argentinski je nogometaš Intera Esteban Cambiasso u 85. minuti izjednačio na 1-1. U sudačkoj nadoknadi je, pak, Livaja imao idealnu priliku da matira goste. Primio je loptu na doslovno pola metra od gostujućih vrata i potpuno neometan, iz prve, pogodio - stativu.

Inače, Livaja je ušao u 79. minuti, a da je postigao pogodak bio bi to njegov premijerni u Seriji A. No, zbog kardinalnog promašaja će još pričekati na njega. Iako je to morao zabiti, Livaji je i sreća okrenula leđa. Da je ušla u gol od stative Livaja bi sada bio predstavljan kao - Mandžukić, ali lopta je otišla pet centimetara lijevo i sad je u 'magarećoj klupi'. Ako ima karme u nogometu, Livaji bi se to jednom trebalo vratiti.

Ali Livaji ni s ovim promašajem ne mogu davati negativnu ocjenu. Mladi Hrvat je treći najbolji strijelac Europske lige, samo su Edinson Cavani (sedam) i Raul Bobadilla (pet) zabili više od njega i još petorice (Shelvey, Cleiton, Rondon, Defoe i Đurčić) koji su zabili po četiri gola. To je pokazatelj da zna zabiti, a ovaj nedovoljno dobar udarac da i također ima još puno za raditi.

Hoće li iduću razvojnu fazu provesti na posudbi ili u Interu odlučit će trener Stramaccioni, koji je lani vodio Livajine juniore do naslova europskog prvaka. Livaja je i tada zabijao, i trener zna što može dobiti iz stasitog napadača iz Dalmacije. Samo je pitanje kada i u kolikoj mjeri jer Inter ima visoke standarde. Ako nastavi zabijati i tijekom europskog proljeća, a Inter ode daleko, ploča bi se brzo promijenila.

Ovaj kiks Intera dao je dodatnu prednost već prilično komfornom Juventusu koji je otišao na devet bodova prednosti. Sad je bod ispred Intera Lazio, a zbog bolje gol razlike bolja je i Fiorentina. Juventus već ima jednu ruku na naslovu talijanskog prvaka.

Gol je bio prazan, ali Livaja još nije ni blizu Šukera koji bi od 100 zabio 98 ovakvih