liga prvaka

Liverpool uvjerljiv protiv Hoffenheima, u Ligu prvaka prošli CSKA, Sporting, APOEL i Qarabag

23.08.2017 u 23:08

Bionic
Reading

Liverpool, moskovski CSKA, lisabonski Sporting, azerbajdžanski Qarabag i ciparski APOEL posljednjih je pet klubova koji su izborili mjesto u grupnoj fazi nove sezone Lige prvaka

Liverpool je prolaz osigurao u prvih 20 minuta dvoboja na Anfieldu. Naime, toliko je trebalo dvostrukom strijelcu Emreu Canu i Egipćaninu Salahu da donesu domaćoj momčadi prednost od 3:0 protiv Hoffenheima. Brazilac Firmino i Senegalac Mane sijali su paniku u obrani Nijemaca te asistirali ili sudjelovali u akcijama kod sva tri gola.

Uth je u 28. minuti vratio malo nade gostima, ali je ona trajala samo do četvrtog gola Liverpoola, koji je postigao Firmino. U 79. minuti hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić odlično je ubacio s lijeve strane, a Wagner glavom pogodio za konačnih 4:2.

  • +8
Liverpool - Hoffenheim 4:2 Liga prvaka Izvor: Reuters / Autor: CARL RECINE

Qarabag je postao u srijedu prvi azerbajdžanski klub koji se probio do grupne faze Lige prvaka, iako je poražen u Kopenhagenu 2:1. No, gol Južnoafrikanca Ndlovua donio je prvaku Azerbajdžana željeni rezultat, jer su Danci u prvom dvoboju poraženi 1:0 pa im je trebao još jedan gol za prolaz.

Sporting iz Lisabona je u drugom poluvremenu razbio rumunjski FCSB (nekadašnja Steaua!) koji je do 60. minute imao obećavajućih 1:1. No, tada je prvo pogodio Acuna za 2:1, a kad je u 64. minuti Martins povisio vodstvo gostiju na 3:1, Rumunji su se raspali. Dost i Battaglia do kraja su samo potopili nemoćne Rumunje za konačnih 5:1.

CSKA je golovima Ščenikova i Džagoeva u Moskvi potvrdio pobjedu iz prvog dvoboja sa švicarskim Young Boysima, a obrana APOELA izdržala je 90 minuta gostovanja u Pragu pa će se Liga prvaka ponovno igrati i na Cipru. 

Liga prvaka

Kopenhagen FC-Qarabag2:1
prva utakmica 1:0
Liverpool-Hoffenheim4:2
prva utakmica 1:2
CSKA Moskva-Young Boys2:0
prva utakmica 0:1
Slavia Prag-APOEL Nikozija0:0
prva utakmica 2:0
FCSB-Sporting Lisabon1:5
prva utakmica 0:0