KRIZA U CIBONI

Ljutiti Aco Petrović o smjeni trenera i sastanku: To su gluposti!

23.11.2016 u 10:33

Bionic
Reading

Nakon četiri poraza u nizu u dvostrukom prvaku Europe Ciboni velike je kriza i lako se može dogoditi da ovih dana prvi trener Damir Mulaomerović bude smijenjen. Kao najozbiljniji kandidat za Mulaomerovićeva nasljednika već danima se u košarkaškim krugovima pojavljuje samo jedno ime – Ivan Rudež. Međutim, sve je zasad demantirao izvršni dopredsjednik Cibone Aco Petrović koji je potvrdio kako Mulaomerović i dalje ostaje trener

Poraz od moćne Zvezde, nakon toga težak poraz u Fibinoj Ligi prvaka od Juventusa, zatim šokantan poraz od šibenskog Jollyja i na koncu očekivan poraz od Cedevite doveli su izvršnog dopredsjednika Cibone Acu Petrovića pred zid. Stoga je, kako nam je potvrdio, u utorak održan sastanak najužeg vodstva kluba na kojem je odlučeno kako Damir Mulaomerović i dalje ostaje trener.

'Vidim da neki pišu kako smo već pronašli novog trenera, a ja im samo mogu poručiti kako su to gluposti! Pa zar jedan klub ne može održati sastanak s trenerom? Kratko i jasno, svi zajedno smo zaključili kako ne igramo dobro u zadnje vrijeme i rekli smo treneru Mulaomeroviću stvari koje nas muče s kojima se on složio. Otvoreno smo razgovarali i Mulaomerović ima, kako se kaže, škare u svojim rukama kada je momčad u pitanju', kazao je za tportal.hr vidno uzrujani Aco dodavši.

'Mi nemamo novca kao jedna Cedevita da možemo tijekom sezone promijeniti pet igrača i na taj način resetirati momčad. Jednostavno smo održali sastanak kako bismo uoči utakmica koje nas čekaju bolje izgledali. Od zadnja četiri uzastopna poraza jedini kiks je onaj protiv šibenskog Jollyja. Svi ostali klubovi su u ovom trenutku jači od nas', zaključio je Aco.

O mogućem nasljedniku Mulaomerovića, ako se zaredaju novi porazi, nije želio reći ništa. Međutim, poznato je kako je upravo Ivan Rudež bio njegov prvi izbor kada je Slaven Rimac dobio otkaz. Tada je Rudež – s kojim je Aco surađivao u Cedeviti te nakon toga u Ciboni - bio pod ugovorom u Švicarskoj i novi trener postao je Damir Mulaomerović.

>> Hrvat na klupi Slovačke: Talenata nema ni približno kao kod nas

No s druge strane iz pouzdanih izvora procurila je informacija kako je Aco Petrović već pripremio zamjenu za Mulaomerovića, a odluka bi mogla pasti vrlo brzo. Možda već nakon srijede kada Cibona igra protiv francuskog Strasbourga u sklopu Fibine Lige prvaka.

'Bez komentara sam', kratko nam je rekao 36-godišnji Ivan Rudež, trenutačno izbornik slovačke reprezentacije koji je u prijašnjim intervjuima često znao reći kako bi nakon nekoliko iznimno uspješnih sezona u švicarskom klubu Geneve Lions, s kojim je osvojio nekoliko puta prvenstvo i kup, volio raditi u jačoj ligi.

Dakle, lako je zaključiti kako je sada sve u Mulaomerovićevim rukama. Što je s njim dogovoreno na sastanku i hoće li u slučaju novih poraza podnijeti ostavku zna samo on. Ono što je od prije poznato jest činjenica kako Cibona trenutačno plaća Slavena Rimca kojem je nedugo nakon produljnja ugovora uručila otkaz, plaća sadašnjeg trenera Damira Mulaomerovića i teško da bi njihov ionako nategnuti proračun mogao izdržati trošak još jednog trenera.