RAŠLJE I SERIJA GREŠAKA

Lokomotiva nakon niza sjajnih golova ispala iz Europe

25.07.2013 u 22:07

  • +6

2. pretkolo Europske lige, Lokomotiva - Dinamo Minsk

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bionic
Reading

Lokomotiva je u infarktnoj utakmici na Maksimiru izgubila od bjeloruskog Dinama sa 2:3 (0:1) i tako zbog manje golova zabijenih u gostima ispala iz Europske lige

Lokomotiva se iz Bjelorusije vratila s prednošću od 2:1 i to kao da je uspavalo momčad Tomislava Ivkovića na početku dvoboja. Opet je domaći strateg krenuo bez napadača i prepustio gostima sredinu terena, ali lokosi nisu uspijevali otvarati efikasne kontre i zapravo se samo čekao prvi gol gostiju. On je došao u 41. minuti kada je Mesarić loše namjestio ofasjad zamku i to je kaznio Srbin Veselinović koji je zakucao loptu pokraj Picaka.

Veselinović se 'zahvalio' na prvoj pogrešci obrane lokosa
Figueredo je bio precizan za visoko vodstvo Diama od 0:2



U nastavku je Dinamo nastavio dominirati i dočekao novu veliku obrambenu grešku Lokomotive. Barbarić je zabrljao u duelu na lijevoj strani i Urugvajac Figueredo nanišanio je za veliko vodstvo Dinama. I onda. kada se činilo da je Dinamo došao na rub prolaza Lokomotiva se vratila u velikom stilu. Džoker s klupe Petar Mišić dobio je upotrebljivu loptu od Pjace i driblingom pronašao prostor za šut. Uslijedio je neobranjiv udarac u suprotne rašlje i rezultat koji je dvoboj vodio u produžetke.

Sjajan gol Petra Mišića u rašlje vratio je krv u Lokomotivinu igru
Mišić se malo zatim pretvorio u asistenta, a golgeterski njuh potvrdio je Mario Šitum



Samo tri minute kasnije, u 72. Mišić je sjajno podvalio loptu za Marija Šituma koji je iz prve prebacio čuvara i vratara za 2:2 Maksimir je slavio, Lokomotiva je opet bila u dobitnoj poziciji. Ipak, do kraja je ostalo još 20 minuta i Dinamo je dočekao novu pogrešku domaćih te potvrdio status papirnatog favorita u ovom dvoboju. Dosuđen je slobodan udarac s 35 metara i prvi pokušaj gostiju završio je u živom zidu, no drugi odmah nakon u stativi vratara Picaka. Golman je ostao u svojoj lijevoj strani, lopta se vratila u sredinu i tamo ju je dočekao junak dvoboja Veselinović koji je pogodio za konačan rezultat. Igrala se 83. minuta i vremena, a ni snage, za novi preokret u ovoj ludoj utakmici nije bilo.

Nakon drugog gola Veselinovića povratka više nije bilo, Lokomotiva je ispala