KLADITE SE PAMETNO

Lokomotiva - Zadar: Sudar talentiranih trenera

23.08.2013 u 12:18

Bionic
Reading

Jurčićeva smjena u Dinamu dovela je do toga da se mnogo priča o trenerskim rošadama u MAXtv Prvoj ligi, a u tim pričama su nezaobilazni vrlo dobri treneri Ivković i Milin. Pred susret Lokomotive i Zadra (MAXtv, Arenasport 1, 20h) najviše uzbuđenja izazvao je - Dinamo.

Aktualni prvak poražen je u Ligi prvaka od bečke Austrije, a nakon smjene trenera Jurčića krenula su nagađanja o novom treneru prvaka i ime Lokomotivinog trenera Ivkovića bilo je nezaobilazno u nagađanjima. S druge strane, naveliko se priča i o mogućem dolasku Pamića na klupu Dinama, a tada bi glavni kandidat za upražnjenu Istrinu klupu bio aktualni Zadrov trener Ferdo Milin.

Ivković ne smatra da Lokomotivu čeka lagana utakmica sa Zadrom:

'Drago mi je da igramo sa Zadrom, otkako je moj kolega Milin preuzeo momčad Zadra to je drugačiji način igre. Teži igri, teži nadigravanju. Igrali smo tri ili četiri utakmice otkako sam ja trener, drago mi je da je Zadara momčad koja se želi nadigravati i koja je pokazala vrlo dobru kvalitetu, ima dobre pojedince. Pogotovo mi je drago da sam gledao utakmicu sa Splitom, tu su nam pokazali da moramo bili vrlo ozbiljni i strahovito puno koncentrirani, maksimalno angažirani, disciplinirani i agresivni. Ukoliko im dozvolimo prostor i pustimo da igraju, možemo imati velike probleme.

NAJAVE SVIH UTAKMICA NA MAXTV-U POTRAŽITE OVDJE.

Lokomotiva igra vrlo dobro, u Puli je svladala Istru 1961


Ivković je tijekom tjedna dobio pojačanje u liku veznjaka Šovšića koji je prošle sezone igrao u Zagrebu, a prilikom najave utakmice sa Zadrom Lokomotivin trener nije mogao izbjeći niz pitanja o Dinamu:

'Nisam sapun da bih se potrošio. Uvijek sam govorio da meni Dinamo nije opterećenje, nije mi u glavi da ja moram biti trener Dinama. Prvo, nikada se nikom neću nuditi kao što se neki nude da se njihovo ime stavi u priču o treneru Dinama. Ako netko želi Ivkovića za trenera, normalno je da se prvo javi klubu jer sam ja trener Lokomotive, da stupe u kontakt da bismo došli u situaciju da razgovaramo.

Zadar je osvojio sedam bodova u uvodnih šest kola, a s tim učinkom svi na Stanovima moraju biti itekako zadovoljni jer je momčad oslabljena naspram prošle sezone. Posebno dobro Zadar je odigrao tijekom prošlog gostovanja kod Splita na Parku mladeži gdje je Milinova momčad pobijedila i postigla tri pogotka. Tu utakmicu Milin želi reprizirati protiv Lokomotive.

Zadar može igrati neopterećeno protiv Lokomotive s obzirom na do sada ostvareno u prvenstvu, a Milinova momčad u takvim je situacijama iznimno opasna. U prilog im definitivno ne ide tradicija koja kaže da je Lokomotiva pobijedila svih pet međusobnih susreta na Maksimiru.