JE LI TO MOGUĆE?

Ludost! Belgija se raspada, Hrvatska i Srbija odlaze na SP?

26.06.2013 u 18:02

Bionic
Reading

Pojavila se je nevjerojatna priča, a vezana je uz kvalifikacijsku skupinu A za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu. Belgija će se raspasti, Hrvatska će izravno na SP, a Srbija će dobiti priliku da izbori završnicu preko play-offa

Srpski Kurir donosi naslov 'Senzacija: Belgija se raspada, Srbija u baražu'. Njihov novinar piše kako najgori izbornik u povijesti 'orlova' Siniša Mihajlović ima priliku postati heroj nacije, i to zahvaljujući belgijskim separatistima.

Naime, srpski portal prenosi belgijske medije u kojima je izašla ta nevjerojatna priča. Jedna separatistička flamanska stranka, koja je pobijedila na izborima, zalaže se za referendum o neovisnosti i, ukoliko se obistine slutnje belgijskih parlamentaraca, država će se raspasti.


'Ako Belgija ostane na prvom mjestu, u slučaju raspada države na SP bi se direktno plasirala drugoplasirana reprezentacija u skupini, a trećeplasirana bi otišla u dodatne kvalifikacije', rekao je neimenovani izvor iz FIFA-e.

Ovakav scenarij je već bio kada se raspala Jugoslavija, a ona je izborila plasman na EURO 1992. Umjesto nje je na kontinentalnu završnicu otišla Danska te je na kraju i osvojila natjecanje.

Dodajmo kako Belgija ima 19 bodova, Hrvatska 16, a Srbija tek sedam, pa je i to njezino treće mjesto upitno jer su odmah iza Wales sa šest i utakmicom manje, pa Škotska s pet i Makedonija s četiri boda (isto utakmica manje).

Hrvatska - Srbija 2:0