DRAMA U MÜNCHENU

Mandžo i Juve nesretno u produžetku ispali od Bayerna!

16.03.2016 u 23:16

Bionic
Reading

Nogometaši Bayern prošli su u četvrtfinale Lige prvaka pobjedom 4:2 u uzvratnoj utakmici protiv Juventusa nakon produžetka, kojeg su izborili golom Müllera tek u 90. minuti...

Nakon što je u prvoj utakmici s dva kasna gola dostigao prednost protivnika, Juventus je u uzvratu u Münchenu bio blizu potpuno šokirati Bayern, no to se na kraju nije dogodilo. Bavarci su se čudesno izvukli i prošli dalje, a Guardiolin san o oproštajnom osvajanju Lige prvaka i dalje živi.

Nije tako izgledalo nakon prvih 45 minuta. Bayern je na Allianz Areni ove srijede u prvom poluvremenu bio nemoćan i inferioran, a Juventus iako oslabljen zbog ozljeda Dybale i Marchisija briljirao je na terenu i nizao prilike. Već u 5. minuti iskoristio je Paul Pogba pogrešku Alabe i Neuera i poslao loptu u praznu mrežu i tako osigurao vodstvo gostima.

U 23. minuti Juventusu je nepravedno poništen pogodak Morate nakon nove pogreške Neuera zbog nepostojećeg zaleđa, ali samo šest minuta kasnije Španjolac se okomito probio kroz obranu domaćih pa dodao Cuadradu koji je udvostručio prednost talijanskog prvaka.

Bayern nakon primljenih golova nije nalazio odgovor. Mülleru je dobar udarac obranio Buffon u 42. minuti, a zatim su Bavarci morali čekati na pravu priliku punih pola sata. Dočekali su svoju šansu u 73. minuti kad je Douglas Costa ubacio, a Robert Lewandowski zabio i vratio svoj klub u utakmicu. U završnici regularnog vremena Juventus je pao i Bayern je u 90. minuti izjednačio pogotkom glavom Müllera na ubačaj Comana te tako izborio produžetak.

Mario Mandžukić zbog problema s ozljedom mišića ušao je u igru tek u 73. minuti, no naigrao se jer je utakmica trajala 120 minuta. Ipak, nije ništa mogao učiniti jer Juventus je padao iz minute u minutu, a odluka je stigla u drugom produžetku, tijekom kojeg su Alcantara i Coman u 108. i 110. minuti riješili utakmicu.

Bayern se tako našao među osam najboljih momčadi Europe i ostaje uz Barcelonu glavni favorit za osvajanje naslova.



Liga prvaka, osmina finala:

Bayern – Juventus 4:2 (Lewandowski 73, Müller 90, Alcantara 108, Coman 110 / Pogba 5, Cuadrado 27), prva utakmica 2:2