BIT ĆE TEŠKO

Marin Čilić dobio paklen ždrijeb u Pekingu!

27.09.2014 u 11:28

Bionic
Reading

Slijedeći tjedan počinje ATP turnir u Pekingu, na kojem će sudjelovati i naši igrači, Ivo Karlović i Marin Čilić. Niti jedan se ne može pohvaliti da je imao sreće sa ždrijebom

I dok Karlovića u prvom kolu čeka i dalje nepoznati igrač koji će doći iz kvalifikacija, gotovo je izvjesno da će već u slijedećem susretu morati igrati protiv Rafe Nadala, koji je izabrao baš Peking kao turnir povratka, nakon što je izbivao iz tenisa nekoliko mjeseci.

Marin Čilić bi u prvom kolu trebao rutinski odraditi posao protiv kineskog igrača Yan Baija (došao preko pozivnice), da bi nakon toga igrao protiv Portugalca Souse ili igrača iz kvalifikacija. No, ako ne bude većih iznenađenja, našeg bi prvi reket već u četvrtfinalu trebao igrati protiv Andyja Murraya, dok bi ga u polufinalu mogao dočekati Đoković.

Ako bi Čilić prošao sve prepreke, u donjem su dijelu ždrijeba Čeh Berdych te prije spomenuti Rafa Nadala kao drugi nositelj. Sasvim je moguće da bi Čilić tako, ako bi došao do kraja, morao pobijediti tri, uz Federera, ponajbolja igrača posljednjih godina – Murraya, Đokovića Nadala

Na ovom je turniru dosad apsolutno dominirao Novak Đoković, koji ima omjer pobjeda i poraza 19-0, te je tako i osvojio turnir posljednje četiri godine. Pobjedniku turnira pripast će nešto više od 600,000 dolara te 500 ATP poena.