SERIJA IZ SNOVA

Mlada zvijezda se odrekla bujnog poprsja i - uspjela!

26.08.2013 u 10:34

Bionic
Reading

Simona Halep je prvi puta u karijeri ušla među 20 najboljih tenisačica svijeta. U tom odabranom društvu samo je Sloane Stephens mlađa od 21-godišnje Rumunjke koja je u posljednja dva mjeseca osvojila četiri WTA titule. Nema sumnje, ključan potez njezine karijere napravila je dok je još bila tinejdžerka

Simonu je priroda obdarila iznimno bujnim poprsjem, no atraktivni ženski atributi bili su joj stalna smetnja u teniskom svijetu. Ogroman teret oduzimao joj je brzinu reakcije, otežavao trčanje, servis, udarce s obje strane... Boljela su je i leđa i oko 18. rođendana bila je u rangu 500. igračice svijeta. Tada je prelomila i podvrgnula se operaciji smanjivanja grudi. Navijači su potpisivali peticije da odustane, digla se graja, ali mlada žena znala je što želi.

'Igranje s ovolikim grudima jako je neugodno, a prevelike su mi i za svakodnevni život. Smanjila bi ih i da nisam sportašica,' poručila je Simona i provela zacrtano.

Danas je Simona 19. igračica WTA liste


Danas, četiri godine kasnije kupi najslađe plodove svog cijeloživotnog treninga. Pitanje je kako bi se priča razvijala da je ostala s grudima veličine 34DD kakve je imala prije operacije, ali gotovo je neizvedivo da bi ušla u sami svjetski vrh.

Ovako je u posljednja dva mjeseca osvojila svoja prva četiri WTA naslova (Nürnberg, Hertogenbosch, Budimpešta i jučer New Haven) i po prvi puta u karijeri se plasirala u TOP20 društvo svjetskog tenisa. U stručnim krugovima gotovo da nema dileme da će ući i među najboljih deset, a neki ju vide i na samom vrhu.

Sjajan meč Halep u polufinalu New Havena protiv Wozniacki