DANAS OD 17 SATI

Može li Hrvatska srušiti svjetskog doprvaka? Evo gdje gledati okršaj protiv Argentine

27.09.2024 u 08:37

Bionic
Reading

Nakon Španjolske u osmini finala Svjetskog prvenstva u futsalu, koje se održava u Uzbekistanu, ispali su i Portugalci, prvaci na posljednjem svjetskom prvenstvu. Može li Hrvatska napraviti novu senzaciju i izbaciti Argentinu?

Hrvatska futsalska reprezentacija ovog petka u Taškentu od 17 sati po hrvatskom vremenu, uz prijenos na HTV 2, protiv Argentine igra utakmicu osmine finale Svjetskog prvenstva.

Nakon senzacija i ispadanja Portugala, svjetskih prvaka, ali i Španjolaca, možda i Hrvatska napravi nekakvo čudo. Naime, Mavrovićevoj družini suparnik je aktualni svjetski vice-prvak, dok je Argentina i svjetski prvak s pretposljednjeg turnira u Kolumbiji 2016. godine.

'Sve znamo o Argentini, napravili smo opsežnu analizu. Riječ je o fenomenalnoj reprezentaciji, aktualni viceprvak svijeta i svjetski prvak prije osam godina. Argentinci su fanatični, igraju sjajno u oba pravca, agresivni su i razbijaju igru protivnika. Njihovi rezultati nisu slučajnost, čeka nas vrlo teška utakmica', uoči utakmice rekao je izbornik Marinko Mavrović.

Venezuela je u osmini finala već priredila iznenađenje eliminiravši Španjolsku kao jednog od favorita, ba kao što je i Kazahstan pobijedio aktualnog svjetskog prvaka Portugal, izbornik je uvjeren da Hrvatska može eliminirati još jednog favorita.

'Nadamo se tome kao sportaši i naravno da idemo na pobjedu. Napravit ćemo sve što je u našoj moći, Venezuela je pokazala da je moguće iznenaditi favorite. Moramo vjerovati. naravno da se ne zavaravamo, Argentina je jaka na svim pozicijama, na pivotima imaju Brandija, Rosu i neugodnog Borruta, ali i na svim drugim pozicijama su jako dobro posloženi'.

'Međutim, u futsalu je sve moguće, imamo i mi svoje adute. Sad kad smo osjetili doživljaj Svjetskog prvenstva ne mogu ne spomenuti hrvatsku nogometnu reprezentaciju za koju pogotovo sad mogu reći da je napravila nevjerojatne stvari osvajanjem triju medalja na svjetskim prvenstvima. To su ogromna rezultatska dostignuća. Željeli bismo da naša mentalna, fizička i taktička snaga bude na najvišoj razini da barem donekle možemo biti na tragu hrvatske nogometne rezultate'.