ovo nismo očekivali

Najboljem hrvatskom teškašu se otvara prilika života; prozvao ga je Ngannou?

23.10.2024 u 08:12

Bionic
Reading

Francis Ngannou (38) nokautirao je Renana Ferreiru (34) u glavnoj borbi teške kategorije na PFL-ovoj priredbi pod nazivom 'Bitka divova', koja se održala u Saudijskoj Arabiji.

Ovaj povratnički MMA meč bio je Ngannouov prvi nakon njegovih boksačkih okršaja s Tysonom Furyjem i Anthonyjem Joshuom, u kojima je izgubio, ali je zaradio milijune eura. No, ovog puta Predator je pokazao svoju prepoznatljivu snagu i brutalno pobijedio Ferreiru.

Na PFL-ovoj priredbi, kao zamjenski borac, bio je i hrvatski MMA borac Ante Delija (34). Iako Delija nije dobio priliku ući u kavez jer su Ngannou i Ferreira ostali u borbi, iz publike je pratio impresivan nokaut Kamerunca. Međutim, postoji velika mogućnost da bi Delija mogao uskoro dobiti priliku boriti se s Predatorom.

Ngannou je nedavno gostovao u emisiji poznatog borilačkog novinara Ariela Helwanija, gdje je među ostalim temama razgovarao o svojoj idućoj borbi. U tom kontekstu spomenuto je ime Ante Delije, koji je posljednji borac u PFL-u koji je pobijedio Ferreiru. Na pitanje postoji li zanimljiv protivnik za Ngannoua u PFL-u, Predator je izjavio:

'Ante Delija je posljednji koji je pobijedio Ferreiru, on je još u PFL-u.'

Kada je Helwani upitao je li zainteresiran za borbu s Delijom, Ngannou je odgovorio:

'Delija je bio rezerva za ovu borbu. Pa zašto ne?'

Ova izjava najavila je mogući veliki okršaj između Ngannoua i hrvatskog borca, što bi nesumnjivo bio spektakl u svijetu borilačkih sportova.