rukometna legenda

Nakon Dalića i Červar održao lekciju Hajduku: Ja to nikad ne bih izgubio

27.05.2024 u 17:48

Bionic
Reading

Gost emisije Sport nedjeljom bio je legendarni rukometni trener Lino Červar (73). Urednik i voditelj emisije Ante Breko pitao je iskusnog Červara ponešto i o nogometu, točnije Hajduku.

Červar je rekao kako Hajduk ne bi smio gubiti utakmice na Poljudu pred 30 tisuća ljudi i odmah povukao paralelu s prošlim vremenima:

'Broketa, Kokeza... Lopta može proći, ali igrač nikako. Vidio sam više strasti. Imati pun stadion, 30 tisuća u Splitu, izgubiti utakmicu... Pa da mi dođe Lokomotiva, bilo tko... Nikako! Ne može se to desiti! Ja nikada ne bih izgubio utakmicu', rekao je Červar i nadovezao se općenito o svojoj struci:

'Odličan trenerski posao je umjetnički posao. Trener ima nešto posebno što ti ne vidiš. I onda mene ocjenjuje netko tko nema pojma, a to je ono bitno', zaključio je Červar.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sport nedjeljom

Podsjetimo, aktualni izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić je nedavno rekao:

'Ja bih nakon finala Lige prvaka mladih najboljih 10 igrača stavio u prvu momčad i bio bih s njima treći. Što bismo dobili? Sjajnu atmosferu i igrače za budućnost… Hajduk će uvijek biti treći. Nakon tog finala moraš tih par igrača staviti u seniorsku ekipu'.

Novi sportski direktor Bijelih Nikola Kalinić mu je danas odgovorio:

'Ako misli na budućnost, neka on na Europskom prvenstvu stavi Baturinu umjesto Modrića.'