i to ne jednom...

Nakon videosnimke ovaj je sudac donio posve krivu odluku?!

29.04.2017 u 13:35

Bionic
Reading

Australsko nogometno prvenstvo stiglo je do polufinala, a u jednom su snage odmjerili Sydney i Perth Glory

Bivši klub Alessandra Del Piera i Krune Lovreka ove je sezone nadomak osvajanja naslova australskog prvaka. U polufinalnom okršaju Sydney je slavio protiv Perth Gloryja 3:0 i u finalu čeka boljeg iz okršaja Melbourne Victoryja i Brisbane Roara.

A pitanje pobjednika bilo je riješeno već u prvom dijelu dvoboja. Jer domaćini su stigli do vodstva 3:0, u kojem je veliki doprinos imao i sudac Green.

Naime, australski djelitelj pravde prilično je progriješio kod drugog gola domaćina, koji je zabio Nizozemac Buijs.

U prvi tren sudac je prihvatio sugestiju pomoćnika te zbog zaleđa poništio gol. No onda je uslijedio pritisak domaćih igrača i sudac je odlučio zatražiti pomoć videosnimke.

Iako je na njoj jasno vidljivo da je igrač koji je bio u zaleđu, a riječ je o Brazilcu Bobu, ometao i zaustavio suparničkog obrambenog igrača Đulbića te ga onemogućio u pokušaju zaustavljanja strijeca Buijsa, sudac je taj trenutak zanemario i pokazao na centar, odnosno priznao pogodak domaćinima. Sada su pak protestriali gosti, ali njihove primjedbe nije uvažio.

Nekoliko minuta kasnije, još jedna sporna situacija. Ustvari i nije, jer je Slovak Hološko postigao regularan gol. No sudac ni ovog puta nije bio siguran pa je ponovno tražio videosnimku, koja mu je pokazala da ovog puta dobro procijenio.

Ali u cijeloj toj konfuznoj situaciji Green je propustio uočiti dva gruba, pa čak i nesportska prekršaja vratara Reddyja, zbog kojih mu je mogao pokazati čak i crevni karton. Međutim, vrataru nije pokazao ni žuti.

I s obzirom na te propuste suca, možemo prihvatiti tezu koju je prije nekoliko mjeseci iznio Luka Modrić, kada se uvodila video-tehnologija. Podsjetimo, tada je Modrić rekao 'ne'.

'To je inovacija, ali ne sviđa mi se jer izaziva veliku zbunjenost te se nadam da neće nastaviti s tim pravilom jer to za mene nije nogomet', izjavio je Modrić sredinom prosinca.