BITKA ZA MILIJUNE

Napoli 'pred zidom': Moramo probati slomiti Arsenal

11.12.2013 u 11:35

Bionic
Reading

U posljednjem kolu nogometne Lige prvaka napoli je u posebno teškoj situaciji. U goste im dolazi Arsnal i ako Borussia bude slavila u Marseilleu Napolitancima će trebati uvjerljiva pobjeda protiv vodeće momčadi Premiershipa

Napoli ne brilijira u posljednje vrijeme, a posebno loše djeluje njihova obrana koja je u posljednjih pet susreta primila čak 12 golova. U subotu im je Udinese postigao tri gola na San Paolu, a ta informacija posebno čudi kada se zna da su gosti iz Udina na jug Italije stigli bez dva najbolja napadača, Di Natalea i Muriela. Obrana Napolija jednostavno ne djeluje uvjerljivo u posljednje vrijeme. Bekovi Zuniga i Mesto su ozlijeđeni, posljednjih tjedana problema ima i vratar Reina, trener Benitez se odrekao kapetana Cannavara, a Britos i Fernandez jednostavno nisu u dobroj formi.

Velik je to problem za Beniteza pred dolazak vodeće momčadi Premiershipa protiv koje mu treba uvjerljiva pobjeda za osiguranje prolaska u osminu finala Lige prvaka. Benitez vjeruje u mogućnost prolaska Napolija:

'Ovaj put nemamo ništa za izgubiti. Svi misle da je prolaz nemoguć, no mi mislimo da je sve moguće. Imamo vjeru u naše mogućnosti. Jasno je da smo ljuti nakon utakmice s Udineseom i važno je da igramo odmah jer imamo mogućnost da se podignemo i to u prelijepoj utakmici. Moramo dati 100 posto mogućnosti kao što to uvijek činimo. Navijači će nam pomoći, baš kao što su to učinili protiv Borussije Dortmund.'

Ako Borussia ne pobijedi kod otpisanog Marseillea, Napoli će trebati bilo kakvu pobjedu za prolazak dalje. Ako Nijemci svladaju Marseille, a Napoli Arsenala, tada će tri momčadi imati po 12 bodova i odlučivat će njihovi međusobni susreti. Kako je Napoli izgubio 0:2 u Londonu, jasno je kako im treba što veća pobjeda danas što za Benitezovu momčad ipak neće biti lako:

'Oni su u velikoj formi, možda je njima stigla prava godina za osvajanje Premier lige. Imaju veliku kvalitetu i brzi su u kontranapadima. Dobro poznajem Arsenea Wengera. Sviđa mu se posjed lopte, no trebamo paziti i kada krenu u kontranapade. Mi moramo napadati, no s ravnotežom i moramo biti sposobni da stvaramo pritisak iznimno snažnoj momčadi. Moramo probati.'

Dvadeset igrača naveo je Benitez na listi kandidata za nastup protiv Arsenala, a među njima su i lakše ozlijeđeni prvi vratar Reina i važni veznjak Behrami koji su i dan prije utakmice trenirali smanjenim inenzitetom. Njihov je nastup pod znakom upitnika, a pred krcatim San Paolom sigurno neće zaigrati od prije ozlijeđeni bekovi Zuniga i Mesto, te glavni razigravač Hamšik. Pravo nastupa nema ni iskusni bek Reveillere koji se tek prošlog mjeseca pridružio Napoliju.

Arsenal je u prvom susretu između ova dva kluba slavio 2:0 pogotcima Ozila i Girouda. Sad Topnici ne smiju izgubiti s tri razlike, jer bi tada mogli ostati bez prolaska u drugi krug Lige prvaka, ako Dortmund slavi kod Marseillea. Wenger je svjestan težine ovog dvoboja i na teren će poslati najjaču momčad bez obzira što za vikend igraju protiv jakog Manchester Cityja. Remi ili pak pobjeda u Napulju odveli bi Topnike u drugu fazu, a Wenger se ne želi kockati s opreznijom igrom, nego je najavio ofenzivu.

'Ovu utakmicu vidim kao još jednu koju želimo dobiti. To je jedini način da prođemo ovu skupinu. Moramo zaigrati napadački i pokušati doći do pobjede,' izjavio je Arsene Wenger uoči odlaska u Italiju.

Menadžer Topnika osvrnuo se i na sadašnjeg trenera Napolija, njegovog nekadašnjeg konkurenta u Premier ligi, Rafaela Beniteza:

'Benitez ima jako puno iskustva i vrlo je inteligentan menadžer, tako da sam svjestan kako će dobro pripremiti svoju momčad. Jedini način kako da se tome suprotstavimo je da budemo na našoj najboljoj razini. Moramo odigrati najbolje što možemo jer u protivnom solidna predstava neće nas odvesti do pobjede.'

Osim dolje navedenih izostanaka, Wenger bi mogao poštedjeti i veznjaka Wilsherea koji je zaradio gadan udarac u utakmici protiv Evertona koju su Topnici odigrali neriješeno za vikend.