SuperSport HNL

Nastavlja se prvenstvo! 'Lokosi' dočekuju 'farmaceute'; evo gdje gledati utakmicu

24.11.2023 u 07:38

Bionic
Reading

Prvu utakmicu 16. kola SuperSport HNL-a danas u Kranjčevićevoj igraju Lokomotiva i Slaven Belupo (18 sati, MAXSport1, MAXtv)

Dvoboj je ovo momčadi koje već neko vrijeme nisu osjetile slast pobjede. Lokomotiva u posljednjih pet utakmica ima čak četiri remija (Gorica, Varaždin, Rijeka, Osijek) te poraz od Dinama, a Slaven Belupo je upisao pobjedu protiv Varaždina te nakon toga dva poraza (Hajduk, Istra 1961) te dva remija (Rudeš, Gorica).

LOKOMOTIVA - SLAVEN BELUPO (18 sati, MAXSport1, MAXtv)

'Polako nam se vraćaju svi reprezentativci, još nam nedostaju Art Smakaj i Feta Fetai. Oni su se praktički vratili zadnji dan pred početak utakmice, tako da ćemo vidjeti u kakvom se stanju vraćaju i u konačnici vidjet ćemo koja je najbolja ekipa za istrčati protiv Slaven Belupa', kazao je u najavi utakmice trener Lokomotive Silvijo Čabraja te nastavio:

'Slaven Belupo je kvalitetna i iskusna ekipa, igraju na svoj tradicionalan način. Čeka nas teška i zahtjevna utakmica i naravno dati ćemo sve od sebe da tu utakmicu dobijemo.'

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Posljednjih pet međusobnih okršaja 'lokosa' i 'farmaceuta' mogu se jednostavno opisati kao - neefikasni! Dvije su utakmice završile bez golova, a ostale tri su završile rezultatom 1:0. Dva je puta slavila Lokomotive, jednom Slaven Belupo.

'Svi znamo što nam ova utakmica nosi. U zadnje četiri imali smo dva poraza i dvije neriješene, tako da želimo pozitivan ishod. Znamo da se radi o dobroj ekipi, Lokomotiva najbolje radi s mladim igračima u Hrvatskoj. Imaju odličnog prvog trenera Silvija Čabraju i odličnog pomoćnog trenera, mog brata. Idemo u Zagreb odigrati dobro', kaže trener Slaven Belupa Roy Ferenčina i dodaje:

'Nemamo dva igrača, Claudemir koji je bio bolestan i Ćurković koji je ozlijeđen. Ostali su u kadru. Mislim da smo jako dobro odradili ova zadnja dva tjedna. Siguran sam da u svojoj trenerskoj karijeri nismo više radili na realizaciji, u toj završnici, posebno s veznim igračima, ofenzivnim, špicama, polušpicama. Na tome smo radili, to smo drilali jer imamo problem realizacije. Nadam se da su dečki uhvatili tu nogu i da ćemo proraditi, a da se to sutra pokaže na utakmici. Startat će isti sastav kao u prošlim utakmicama, ali siguran sam da su momci u boljoj formi, nego su bili.'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Farmaceuti' rijetko pobjeđuju Lokomotivu i često se vrte oko remija...

'Svaka utakmica ima svoju priču, ne gledam neku tradiciju. Svaka nosi svoje. Ona pauza što smo imali prije one pauze nije nam dobro došla jer smo bili u naletu. Ova nam je dobro došla jer nismo bili pravi i sada vidim kroz tu pripremnu utakmicu protiv Rogaške, gdje smo odigrali ratnički, gdje smo bili dobri. I kroz zadnje treninge, vidio sam da se ekipa diže. Vjerujem da ćemo sutra biti na sto posto i da će nam malo i sreća poslužiti. Ne gledam previše naprijed, sutrašnja utakmica je najvažnija. Želimo osvojiti bodove, onda ćemo razmišljati o dalje', zaključio je Roy Ferenčina.

  • +10
SuperSport HNL: Slaven Belupo - Gorica, 10.11.2023. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak
Standings provided by Sofascore