SLIJEDI IGOKEA

NBA pojačanje Cibone Parker oduševio na treningu!

15.12.2012 u 11:00

Bionic
Reading

Smush Parker, novi playmaker Cibone, jedva čeka nastup u svom novom klubu – Ciboni (subota, 21 sat), ali još nije sigurno hoće li zaigrati na gostovanju u BiH

U 13. kolu ABA lige 'vukovi' gostuju kod prvoplasirane momčadi Igokee iz Aleksandrovca (subota, 21 sat, Arenasport 1). U vrućoj atmosferi dvorane u Laktašima, gdje je nedavno teško stradao euroligaš Partizan, momčad Danijela Lutza pokušat će ponoviti izdanje protiv Cedevite kada je upisala petu pobjedu u ABA ligi.

Na pitanje o pojačanju Cibone koje ima bogato NBA iskustvo, 31-godišnjem playmakeru Smushu Parkeru, Lutz je kratko kazao:

'Nisam siguran hoće li Parker biti registriran do susreta, no iako nije u savršenom fizičkom stanju, odradio je nerealno dobar trening. Riječ je o igraču koji svojim iskustvom može kompenzirati to što nije fizički najspremniji.'

Kako doznajemo, na liječničkom pregledu 193 cm visokom Parkeru vaga je pokazala čak 102 kg! S obzirom da je u danima dok je igrao za LA Lakerse u tandemu s Kobeom Bryantom imao 86 kg, ispada da se 'malo zapustio'.

'Sada sam odrasla osoba. Kada sam igrao za Lakerse, imao sam 25 godina. Ne brinite, u dobroj sam formi', kratko nam je kazao Parker, kojem se dopala igra novih suigrača u 6. kolu Eurokupa.

'Dečki mi izgledaju kao prva škvadra, šteta što su izgubili. Spreman sam pomoći Ciboni već u subotu, a mogu pomoći svojom energijom i iskustvom', kazao nam je u kratkom razgovoru Parker, koji je s velikim oduševljenjem govorio o Draženu Petroviću.

'Nisam gotovo ništa znao o Hrvatskoj kada sam dolazio ovdje. Znam sam samo za Dražena kojem sam se kao klinac, koji je odrastao u Brooklynu, divio. Sjajan šuter. Osim što sam danas saznao da je i Toni Kukoč iz Hrvatske, zahvaljujući vama doznao sam da korijene iz Hrvatske vuku legendarni George Mikan, Rudy Tomjanovich i Andrew Bogut. Jako zanimljiva informacija', dodao je Parker koji jedva čeka svoj prvi nastup u dresu s brojem 17 ('Želio sam broj 1, ali nije dozvoljen').

'Trenutačno su lider lige iz plastičnog razloga – to su sjajno istrenirani momci koji više nego itko drugi u ligi igraju zajedno, gledaju na ekstra dodavanje i traže igrača u boljoj poziciji. Imaju izvanrednog playmakera i 'post igru', a na to se nadovezuju iskusni igrači. S Hammondsom i Edwardsom, pa Joksimovičem, Štembergerom, Jorovićem i Dozetom, riječ je o ekipi koja odlično radi', kazao je uoči utakmice Danijel Lutz, 33-godišnji trener Cibone koji je na klupi naslijedio Veljka Mršića.

'Od posljednje utakmice odradili smo dva odlična treninga u visokoj kvaliteti. Visok je fokus, vrlo smo svjesni onoga što moramo napraviti da dobijemo utakmicu koja je pred nama. Detektirali smo najvažnije stvari u njihovoj igri, a koliko ćemo to primijeniti na parketu, usmjerit će i našu šansu da dobijemo utakmicu', dodao je Lutz.