bijeli hakeri

Nevjerojatno! Na Google kartama Maksimir je postao Šetnica Marka Livaje

15.09.2024 u 22:42

Bionic
Reading

Marko Livaja je golom u 70. minuti derbija 6. kola SuperSport HNL-a donio Hajduku pobjedu nad Dinamom, kojom su Splićani preskočili Zagrepčane na ljestvici.

Što je još važnije, zaustavili su niz negativnih događanja u klubu, koji je kulminirao smjenom sportskog direktora Nikole Kalinića.

Trener Gennaro Gattuso, kao Kalinićev izbor, imao je veliko povjerenje u svoje igrače i pogodio je "u sridu" u Zagrebu. To ga je učinilo herojem, pogotovo zbog njegovih medijskih nastupa nakon utakmice u kojima je jasno dao do znanja da neće odstupiti s pozicije trenera, unatoč tome što je očito 'na nišanu'.

  • +16
Slavlje igrača Hajduka nakon pobjede nad Dinamom 0:1 - Zagreb, 13.9.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

U istoj je izjavi pohvalio Marka Livaju:

'Zadnja dva i pol mjeseca Marko je bio sjajan. Skinuo je sedam-osam kila, trči, trenira, lider je i gura naprijed cijelu momčad. Ovo je pobjeda cijele ekipe i moja pobjeda jer sam uspio produžiti njegovu karijeru, jer je nekad u karijeri preslabo trenirao. Njemu je majka priroda dala veliki talent, koji može koristiti još više. Za razliku od mene, koji nisam bio tako talentiran, ali sam uspio jer sam puno trenirao. On je podrška mladima, podrška starijima, jede pravilno i treba tako nastaviti jer je već dovoljno svoje karijere bacio u vjetar.'

6. kolo SuperSport HNL-a, Dinamo - Hajduk 0:1 (Livaja, 70') Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ivan Rakitić je dodao kako je poseban gušt igrati s Livajom te da je najbolji hrvatski napadač.

Pokazuju to i brojke. Hajduk je u SuperSport HNL-u zabio osam golova. Pet ih potpisuje Livaja, a u ostala tri je bio asistent. Nije stoga čudno da ga navijači obožavaju. Nakon gola na Maksimiru, neki od njih su uspjeli hakirati Google karte te stadion Maksimir preimenovati u 'Šetalište Marka Livaje'.

Navijačko rivalstvo tako je dobilo novu dimenziju.

Standings provided by Sofascore