DVOSTRUKA MJERILA

Nick Kyrgios nikada nije bio tako 'uništen', a zatim je rekao nešto što će mu mnogi zamjeriti: Sve drugo je gubljenje vremena!

08.09.2022 u 11:03

Bionic
Reading

Nick Kyrgios priznao je da se osjeća 'razočarano i 'psihički uništeno' nakon šokantnog poraza od Karena Hačanova na US Openu

Podsjećamo, Rus Karen Hačanov plasirao se prvi put u karijeri u polufinale nekog grand slam turnira nakon što je u četvrtfinalu US Opena pobijedio australskog tenisača Nicka Kyrgiosa sa 7-5 4-6 7-5 6-7(3) 6-4.

Kyrgios, koji je razbio dva reketa nakon meč lopte, otvoreno je govorio o tome kako su mu sada važni samo Grand Slam turniri nakon što je bio tako blizu osvajanja jednog u Wimbledonu, a šanse su mu dobro kotirale i na US Openu.

'Očito je da sam uništen, ali svaka čast Karenu. On je borac. On je ratnik. Mislio sam da je jako dobro servirao. Iskreno, vjerojatno najbolji server protiv kojeg sam igrao na ovom turniru, nevjerojatno je servirao pod pritiskom', rekao je utučeni Kyrgios:

'Osjećam se kao da sam podbacio. Takav je osjećaj. Iskreno, uopće me nije briga za bilo koji drugi turnir, samo razmišljam o Grand Slamovima. Ili pobijediš ili izgubiš. Ljude zapravo nije briga jesi li bio bolji taj dan ili si izgubio u petom ili igrao jedan od najboljih mečeva turnira. Nije važno ako si izgubio.'

Tu se nije zaustavio…

'Iskreno se osjećam kao gov…. Osjećam se kao da sam iznevjerio toliko ljudi. Jednostavno ne znam, ali osjećam se kao da su ova četiri velika turnira jedini koji će ikada biti važni. Kao da moraš sve početi iznova. Moram čekati do Australian Opena.'

Nije skrivao koliko ga boli poraz…

'To je jednostavno poražavajuće. Srce mi je slomljeno, ne samo meni, već svima za koje znam da žele da pobijedim. Mislim da je gotovo svaki drugi turnir tijekom godine zapravo gubljenje vremena. Trebao bi samo dotrčati i pojaviti se na Grand Slamu. To je ono po čemu te pamte.'

Inače, najveći Kyrgiosov uspjeh na Grand Slamovima je jedno finale i to ove godine u Wimbledonu.

Dodajmo kako australski tenisač mora platiti novčanu kaznu od 14.000 dolara zbog nesportskog ponašanja nakon poraza u četvrtfinalu kada je razbio dva reketa. To je najveća kazna na turniru do sada ove godine i Kyrgios ukupno mora platiti 32.500 dolara za pet prekršaja na ovom grand slamu.

Kazna će se automatski oduzeti od 473.200 dolara koje je Krygios zaradio - 445.000 dolara za pojedinačno i 28.200 dolara za parove .