JE LI U PRAVU?

Nick Kyrgios priznao što je napravio nakon meča, ali se ne kaje; organizatori Wimbledona će ga naknadno kazniti

30.06.2022 u 11:12

Bionic
Reading

Nick Kyrgios priznao je da je pljunuo u smjeru gledatelja koji ga je vrijeđao za vrijeme njegovog meča prvog kola u Wimbledonu

Kyrgios je na konferenciji za novinare objasnio da mu je dosta nepoštovanja navijača tijekom njegove pobjede u pet setova nad Britancem 219. igrača svijeta, Paulom Jubbom.

Australac se nije ispričao kada su ga zamolili da potvrdi je li namjerno pljunuo u smjeru navijača. Naime, jasno se vidjelo da se Kyrgios okrenuo i pljunuo nakon što je slavio 3-6 6-1 7-5 6-7 (3-7) 7-5 na terenu 3 u All England Clubu.

'Bio je to jedan od ljudi koji me ne poštuju. Ne bih to učinio nekome tko me respektira. Već dugo sam suočen s mržnjom i negativnošću, tako da nemam osjećaj da sam toj osobi nešto dužan se ispričati', izjavio je Australac.

Kyrgiosu prijeti naknadna kazna… 'Suci će pregledati transkripte s konferencija za novinare i ponovno će, u konzultaciji sa supervizorom Grand Slama, odlučiti o svim novčanim kaznama koje će potom biti izrečene', rekao je glasnogovornik Wimbleodna.

Australcu se ne sviđa što se tenisače kažnjava zbog neprimjerenog ponašanja, a gledatelji zbog istog razloga ostaju bez kazne.

'Dakle, gledatelji koji ne poštuju sportaša su prihvatljivi, to je u redu. Gdje je granica? Ako je to prihvatljivo, onda je rasizam prihvatljiv... gdje prestaje? Gdje je granica, znate na što mislim?', upitao se Kyrgios.