iz rusije s ljubavlju

Nikola Vlašić odlazi iz Moskve, ali ostaje u Rusiji; oduševio je čelnike najbogatijeg kluba

12.01.2019 u 11:31

Bionic
Reading

Iza hrvatskog reprezentativca Nikole Vlašića (21) je polusezona iz snova. Otišao je iz Evertona gdje nije dobio priliku te prve mjesece na posudbi u moskovskom CSKA proživljava najbolje trenutke u karijeri. Uvjerljivo je najbolji nogometaš ruskog velikana, no već je sada svima jasno da se neće zadržati u Moskvi...

Koliko god sjajno igrao u prvom dijelu sezone, kako u ruskom prvenstvu tako i u Ligi prvaka, Nikola Vlašić (21) ipak se neće zadržavati u redovima CSKA. Za to su 'kriva' dva detalja - prvi je taj da je Nikola i dalje igrač engleskog Evertona koji je ove sezone 'samo' na posudbi u Moskvi. Drugi je problem financijsko stanje u klubu - CSKA bi definitivno želio zadržati našeg reprezentativca, ali novca - nema!

Everton za njega traži odštetu između 15 i 20 milijuna eura, ni sami čelnici engleskog kluba nisu još konkretno odlučili što žele s njim, računaju li na njega u sljedećim sezonama ili će ga jednostavno - unovčiti!

Tu bi nedoumicu, barem tako tvrde ruski mediji, trebali razriješiti vrlo brzo. Naime, najbogatiji ruski klub - Zenit iz St. Peterburga - otvoreno je iskazao interes i visoko je na listi željenih pojačanja. Za Vlašića su, tvrde dobro informirani izvori bliski klubu, spremni Evertonu platiti 18 milijuna eura. Zenitu to nije veliki trošak, a engleski bi velikan na prodaji igrača na kojeg ionako ozbiljno ne računa, zaradio gotovo dvostruko.

  • +8
Nikola Vlašić Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

I svi bi bili zadovoljni jer Vlašić je potvrdio kako mu je u Rusiji sjajno i sigurno ne bi imao ništa protiv da ostane još koju sezonu. Igra sjajno, u Zenitu bi također bio u statusu startera i jedne od glavnih zvijezda, a nakon toga je samo nebo granica...