NOVOST NA POMOLU

Nisu dosta Liga prvaka i Europa liga: UEFA uvodi treće natjecanje!?

16.09.2015 u 18:46

Bionic
Reading

Krovna europska nogometna organizacija spremna je u budućnosti uvesti i treće klupsko nogometno natjecanje, u kojem bi se natjecali oni koji se nisu uspjeli plasirati tijekom ljeta u Ligu prvaka i Europsku ligu...

Prema tvrdnjama Associated Pressa, čelinici UEFA-e razmatrat će na svojem sastanku ove srijede uvođenje trećeg klupskog natjecanja u Europi, uz Ligu prvaka i Europsku ligu.

U tom natjecanju trebale bi nastupati momčadi koje se nisu uspjele plasirati u Ligu prvaka ili Europsku ligu. Cilj bi bio dati priliku slabašnim ekipama koje se rijetko imaju priliku natjecati u glavnim natjecanjima UEFA-e.

Tako bi u budućnosti vjerojatno Hajduk, Lokomotiva i druge ekipe koje ispadnu tijekom kvalifikacija za Europsku ligu išle u to treće natjecanje, zasad nepoznatog imena. Problem u cijeloj priče je očit: hoće li se klubovima financijski isplatiti sudjelovati u natjecanju, putovati u Kazahstan i na Farske Otoke? Televizijska potražnja zasigurno ne bi bila na nivou Lige prvaka ni Europske lige, kao ni sponzorska.

U svakom slučaju, Uefa nema namjere ovo natjecanje uvesti sve do 2018. godine, kada ističu televizijska prava trenutno na snazi. Prilikom potpisivanja novih, vjerojatno će pokušati ugurati i treću kompeticiju u 'paket' prijenosa, no još je puno posla oko same ideje koja za sad ne zvuči perspektivno...