BLAMAŽA U OSLU

Norvežani razbili nevjerojatno lošu Kovačevu Hrvatsku!

06.09.2015 u 19:51

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je neugodan poraz u Oslu. Norvežani su slavili rezultatom 2:0, a izbornik Niko Kovač bit će pod velikim pritiskom nakon jedne od najgorih utakmica izabrane vrste u njezinoj povijesti...

Hrvatska reprezentacija sada je i službeno u velikoj krizi. U remiju protiv nejakog Azebajdžana sve slabosti još i nisu izašle na vidjelo, ali ove nedjelje u Oslu vidjeli smo katastrofalnu Kovačevu vrstu koja je u mnogim trenucima izgledala izgubljeno na terenu. Sada naši više ne odlučuju o svojoj sudbini i mogli bi završiti u dodatnim kvalifikacijama, a na HNS-u je odluka s kojim izbornikom.

Bilo je to 90 minuta koje hrvatski navijači žele što prije zaboraviti. Prvo poluvrijeme utakmice nije obilovalo prilikama. Norvežani su pokušavali stvoriti što više gužvi, a iz jedne takve Forren je izašao sam pred Subašića, no hrvatski golman vješto mu je obranio. Na drugoj strani morali smo čekati na priliku Hrvatske sve do 43. minute kada je akciju Rakitića i Ćorluke glavom završio Mandžukić, no Nyland je bio na pravom mjestu.

Činilo se da su naši na pravi način otvorili drugi dio, jer su se nizali udarci na gol norveškog vratara. Nakon fantastičnog prodora Perišića u 47. minuti, Mandžo je promašio loptu u izglednoj situaciji. Zatim je prijetio glavom pokraj vratnice, škaricama posred gola pa i lob udarcem koji je otišao iznad grede. Ništa nije htjelo u gol.


Norveška je znala iskoristiti hrvatske promašaje i u 51. minuti je povela. Bila je to jedna gužva tipična za igru ove reprezentacije koju je krasnim lažnjakom i preciznim udarcem Berget pretvorio u vodeći pogodak.

Umjesto pritiska, naša reprezentacija tada se potpuno izgubila. Prvo je Modrić poklonio loptu Skjelbredu u 66. minuti koji je krenuo sam prema golu, ali nije to uspio iskoristiti. Tri minute kasnije opet se ukazao Jo Inge Berget koji je novim lažnjakom slomio Srnu i zatim pogodio u bliži Subašićev kut.

Do kraja susreta Mandžukić je upisao još jedan promašaj, a Hrvatska neugodan poraz kojim je pala na treće mjesto u grupi, s dva boda manje od Norvežana.

Norveška u sljedećem kolu igrati protiv Malte, a u zadnjem u gostima kod Italije. Do tad bi Talijani mogli već osigurati plasman i igrati opušteno. Našima ostaje dobiti Bugarsku i Maltu, što s ovakvom igrom također nije izvedivo..

Skupina H, 8. kolo:

Norveška - Hrvatska 2:0 (Berget 51, 69)

EP kvalifikacije

Skupina H

Norveška - Hrvatska 2:0
Malta - Azerbajdžan 2:2
Italija - Bugarska 1:0
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Italija 8 5 3 0 18
2. Norveška 8 5 1 2 16
3. Hrvatska 8 4 3 1 14
4. Bugarska 8 2 2 4 8
5. Azerbajdžan 8 1 3 4 6
6. Malta 8 0 2 6 2

Sljedeće utakmice

10.10. Norveška - Malta
10.10. Azerbajdžan - Italija
10.10. Hrvatska - Bugarska