BUGARIN ZAPLAKAO

Novak Đoković iz Pariza odlazi s velikim bogatstvom: Blagoslovljen sam...

06.11.2023 u 09:22

Bionic
Reading

Najbolji tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković u nedjelju je sedmi put osvojio naslov pobjednika na ATP turniru iz serije Masters 1000 igranom u pariškoj dvorani Bercy. Đoković je u finalu svladao Bugarina Grigora Dimitrova 6:4, 6:3

Za 36-godišnjeg Đokovića to je jubilarni 40. naslov na turnirima iz serije Masters 1000, a ukupno 97. osvojeni turnir u karijeri.

Pobjedom u glavnom gradu Francuske najbolji teniseač svijeta zaradio je čak 892.590 eura, a nakon finalnog okršaja naglasio je da mu je naslov slađi jer je tijekom turnira tri puta bio na rubu poraza.

'Nevjerojatno je da sam bio sposoban osvojiti turnir nakon svih problema koje sam imao. Tri put sam se vratio iz poraza, bio vrlo blizu ispadanju, ali sam smogao snage. Grigor je ostao bez gasa, ja također, ali sam našao snage prebaciti lopticu preko mreže. Ponosan sam na to što sam postigao. Zahvalan sam timu što je bio uz mene, samo mi znamo što smo prošli', rekao je Đoković u obraćanju nakon meča.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Dimitrov je tijekom Đokovićevog obraćanja zaplakao jer mu je poraz očito teško pao, a Novak ga je tješio.

'Bio sam u njegovoj situaciji ranije, blagoslovljen sam što sam pobijedio više finala nego što sam gubio. Grigoru želim sve najbolje i vjerujem da će osvajati velike turnire', naglasio je srpski tenisač.

Đoković će i na novoj ATP ljestvici biti prvi tenisač svijeta s 9945 bodova, a drugi je Carlos Alcaraz s 1500 manje. Dimitrov će napredovati za tri mjesta i stići će do 14. pozicije.