liga nacija

Objavljeno je tko sudi utakmicu Hrvatske i Poljske; na Euru nam nije bio sretan

07.09.2024 u 09:51

Bionic
Reading

Utakmicu 2. kola Lige nacija između Hrvatske i Poljske (nedjelja, 8. rujna, 20.45 sati, NovaTV) na Opus Areni u Osijeku sudit će Francuz Francois Letexier (35)

Francuski sudac Francois Letexier (35) jedan je od najboljih europskih arbitara mlađe generacije, a koliko ga cijene u Uefi najbolje govori činjenica da je na Euru u Njemačkoj postao najmlađi sudac koji je 'svirao' finale Eura u povijesti!

Letexier je na Euru sudio i Hrvatskoj, u 2. kolu grupne faze utakmicu protiv Albanije (2:2). Nije nam Francuz bio sretan iako nakon susreta nije bilo nikakvih 'repova'. Realno, sami smo si krivi za gol u petoj minuti sudačke nadoknade zbog kojeg smo ostali bez pobjede...

Francuz je ranije sudio našim klubovima u europskim natjecanjima. Tri puta je 'svirao' Dinamu te po jednom Rijeci i Lokomotivi.

  • +59
Portugal - Hrvatska (5.9.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Joao Rico/PIXSELL

Letexieru će u Osijeku pomoćnici biti sunarodnjaci Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni. Četvrti sudac je Thomas Leonard. VAR sudac je Willy Delajod, a AVAR Benoit Millot. Treba napomenuti i to da se Mugnier i Rahmouni kao pomoćnici te Delajod kao VAR s Letexierom sudili i finale ovogodišnjeg Eura.

Ranije je Letexier, koji u 'civilnom životu' radi kao sudski izvršitelj - sudio i UEFA Superkup 2023. godine između Manchester Cityja i Seville, dok je na ovogodišnjem finalu Lige prvaka između Real Madrida i Borussije Dortmund bio četvrti sudac.

Standings provided by Sofascore