SuperSport HNL

Osijek se spasio u dramatičnoj završnici; 'lokosi' su ispustili pobjedu na Opus Areni

11.11.2023 u 20:28

Bionic
Reading

Na osječkoj Opus Areni nije bilo pobjednika u utakmici 15. kola SuperSport HNL-a između Osijeka i Lokomotive koja je okončana remijem 1:1

Lokomotiva je povela ranim golom Indrita Tucija u 11. minuti, a Osijek je izjednačio tek u 87. minuti. Gostujuću mrežu pogodio je Ivan Fiolić. Obje su momčadi ostale na dosadašnjim pozicijama, Osijek je peti na ljestvici, a Lokomotiva sedma.

Od samog početka gosti su djelovali vrlo opasno kada bi krenuli prema suparničkom golu, a ujedno Lokomotivi nije dugo trebalo za gol. Dogodio se u 11. minuti i bila je to vrlo lijepa akcija koju je započeo Mudražija, nastavio Goričan lucidnim driblingom, dok je sve zaključio golom Tuci.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Sve do kraja prvog poluvremena Osijek je držao loptu u nogama, ali se strahovito mučio kako bi došao do suparničkog šesnaesterca. Sve do odmora ni jednu suvisliju akciju nije kreirao domaći sastav i Lokomotiva je vrlo lako branila minimalno vodstvo.

Konkretnije šanse i dalje su imali gosti koji su mogli biti još opasniji da su odlučnije pokušavali napasti Osječane.

Odmah na startu drugog dijela, u 46. minuti, moglo je biti 2:0 za goste, ali je s gol-linije loptu izbacio Omerović koji je već u sljedećem napadu bio u središtu pozornosti kod prve prave domaće šanse. No, njegov je udarac odsjeo na okviru gostujućeg gola.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Na početku drugog poluvremena su frcale šanse s obje strane pa je tako potom za Lokomotivu priliku propustio Smakaj, a za Osijek Jugović. Do kraja dvoboja nasrnuo je Osijek i tražio izjednačenje ili potpuni preokret. U 73. minuti Pušić je dobro pucao, ali je još bolje reagirao gostujući golman Čavlina i ponovno spriječio izjednačenje.

Osijek je do boda ipak stigao u samoj završnici i pritom je domaćinu pomogla loša reakcija gostujuće obrane. Sve je u 87. minuti iskoristio Fiolić i postavio konačnih 1:1.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U nedjelju od 16.30 sati na Poljudu igraju Hajduk i Varaždin (MAXSport1, MAXtv), dok je na samom kraju kola na rasporedu derbi na Rujevici, u 19 sati se sastaju Rijeka i Dinamo (MAXSport1, MAXtv).

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

  • +28
Osijek - Lokomotiva, SuperSport HNL, 11.11.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

>> više statistike potražite OVDJE.

Standings provided by Sofascore