nije htio u madrid

Otkriveno kako je Mbappe nasamario Real: Svima je jasno zašto je to napravio...

07.11.2018 u 11:16

Bionic
Reading

Iako je Real Madrid bio spreman platiti čak 214 milijuna eura odštete za Kyliana Mbappea, mladi napadač tražio je namjerno pretjerano visoku plaću pa je propao posao kojeg je 'kraljevski klub' silno htio realizirati...

Podsjetimo, nakon što je poveo Monaco do polufinala Lige prvaka i titule prvaka Francuske, Kylian Mbappe postao je glavna želja Real Madrida koji ga je pokušao dovesti prije dvije godine tijekom ljeta u svoje redove. Na kraju je veliki talent ipak potpisao za PSG, uz odštetu od 180 milijuna eura.

  • +10
Kylian Mbappe Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Zanimljivo, dnevnik L'Equipe na temelju podataka Football Leaksa objavio je ove srijede da je Real bio spreman platiti čak i veću odštetu od PSG-a, od 214 milijuna eura od kojih bi 34 milijuna bili namijenjeni porezu za ovu operaciju.

No, španjolska Marca saznaje da je posao propao jer je Mbappeov otac koji je pregovarao u ime sina tražio čak 30 milijuna eura godišnje plaće, zbog čega se Real odlučio povući.

Očito je obitelj Mbappe postavila takav zahtjev kako bi izigrala madridski klub, jer Kylian je htio pod svaku cijenu u rodni Pariz i čim je PSG pokazao interes za njega više nije bilo dvojbe.

U pariški klub Mbappe je pristao doći uz neto plaću od deset milijuna eura godišnje, a PSG je odbio prijedlog zanimljive klauzule ugovora: povećati mu plaću na 30 milijuna ako osvoji Zlatnu loptu. Na kraju je dogovoreno da mu za to postignuće klub plati tek dodatni bonus od pola milijuna eura...