I KOŠARKAŠIMA DOLAZI NOVI

Ovog ljeta u Barceloni se na veliko mijenjaju treneri

08.06.2024 u 15:18

Bionic
Reading

Roger Grimau više nije trener košarkaša Barcelone, objavio je u subotu katalonski klub, ne navodeći tko bi ga trebao zamijeniti na dužnosti glavnog trenera prve momčadi na kojoj je proveo samo godinu dana. Ovog ljeta trenera je promijenila i nogometna momčad Barcelone

Grimau je došao na mjesto glavnog trenera prve momčadi u lipnju prošle godine iz Barceloninog juniorskog pogona i imao je ugovor do 30. lipnja 2025.

'Klub želi zahvaliti Grimauu na njegovom profesionalnom odnosu i posvećenosti u vođenju momčadi te mu daje do znanja da će Palau Blaugrana uvijek biti njegov dom', priopćili su iz Barcelone.

Grimau je vodio prvu momčad u 84 utakmice te ostvario 53 pobjede uz 31 poraz. No, Barcelona je ostala bez velikog trofeja, osvojivši tek naslov prvaka Katalonije.

Proteklih sedam godina je proveo u Barceloni u svojstvu trenera različith momčadi i dobnih kategorija, a prije toga je osam godina (2003. - 2011.) bio igrač. Posebno je ostao upamćen kao kapetan momčadi koja je 2010. osvojila Euroligu.

Kao trener nije uspio ponoviti takve vrhunske rezultate. U domaćim natjecanjima ih je u osvajanju trofeja spriječio najljući suparnik, Real Madrid, koji je Katalonce pobijedio u finalu Kupa kralja te izbacio u tri utakmice polufinala doigravanja za prvaka Španjolske.

Barcelona je u Euroligi ispala u četvrtfinalu od grčkog Olympiakosa. Katalonska momčad je tako ostala bez trofeja prvi put u zadnjih sedam sezona.