vratio se u Zagreb

Pavić objasnio zašto su Vekić i on odustali od nastupa

  • A.H.
  • Zadnja izmjena 31.07.2024 09:13
  • Objavljeno 31.07.2024 u 08:46
Bionic
Reading

U Zagreb su se u večernjim satima utorka s Olimpijskih igara u Parizu vratili prvi hrvatski olimpijci - tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić.

Olimpijski pobjednici iz Tokija već su se u 1. kolu turnira u Parizu oprostili od ambicija za obranom naslova porazom od Nijemaca Dominika Köpfera i Jan-Lennarda Struffa 3:6, 7:6(5), 5:10.

I u zagrebačkoj zračnoj luci Mektić i Pavić ponovili su kako jednogodišnja stanka u njihovu zajedničkom igranju nije bila razlog preranom ispadanju s olimpijskog turnira u Parizu.

'Jednostavno dogodilo se da smo igrali s vrlo kvalitetnim protivnicima, odličnima na zemljanoj podlozi i tog dana vrlo raspoloženima za igru', rekao je Mektić.

Pavić je trebao ostati u Parizu, budući da je na olimpijskom turniru bio prijavljen i u konkurenciji mješovitih parova s Donnom Vekić, ali - kako je pojasnio - u situaciji kada je njegova potencijalna partnerica u 'mixu' u predvorju osvajanja olimpijske medalje u pojedinačnoj konkurenciji - odluka o otkazivanju 'parova' činila se i praktičnom, i logičnom.

Predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) uručili su na dočeku prigodne darove dvostrukim teniskim olimpijcima.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal