najave transfera

Pep Guardiola bez milosti za bivši klub, jer ispred nosa namjerava uzeti igrača koji je trebao biti Barcelonina budućnost

22.08.2020 u 18:00

Bionic
Reading

S dvobojem Bayerna i PSG-a u finalu Lige prvaka, okončat će se i službeno sezona 2019/20, u kojoj su neki uživali, a mnogi baš i ne. Dva kluba koja sasvim sigurno ne mogu biti prezadovoljna učinkom su Barcelona i Manchester City, a što se najbolje vidi i po postupcima Uprava tih klubova. U katalonskom klubu već su napravili čistku, dok su Pepu Guardioli u Cityju opet dali mogućnost osvježavanja momčadi

Barcelona je sezonu okončala bez trofeja, ali i uz veliko nezadovoljstvo igrača, zbog čega je donedavni trener Quique Setien postao bivši.

Također najavljuje se i veliki egzodus tzv. 'veterana', a senzacionalnom zazvučala je priča kako bi Nou Camp mogao napustiti i Lionel Messi.

Bivša Barcina legenda Ronald Koeman izabran je za novog trenera, a prvi zadatak nakon preuzimanja momčadi bio mu je sastanak s Messijem. I tamo se Argentinac navodno izjasnio kako bi želio napustiti klub.

No, dok se to ne dogodi, teško je i povjerovati, jer svi znamo njegovu privrženost katalonskom ponosu.

Osim toga, njega se itekako puno pitalo kada su se planirale kupovine igrača, i upravo je on bio jedan od onih koji su rekli 'da' po pitanju kupovine 23-godišnjeg napadača Intera, još jednog Argentinca, Lautara Martineza.

Ipak, kako se u ovih par dana situacija drastično promijenila, jer bez trofeja u Ligi prvaka ostao je i Manchester City, trener 'građana' Pep Guardiola, odlučio se na dodatna ulaganja. I izabrao je, kao potencijalno pojačanje, upravo Martineza.

S time da su Cityjeve platežne mogućnosti kudikamo veće od Barceloninih. Osim, ako uistinu Messi ne napusti klub. Ali onda ni Martinez ne bi imao baš takvu želju za dolaskom u Barcelonu.

City je Interu spreman platiti nešto manje od 100 milijuna eura, iako je Interov stav da ga ne pušta za manje od 110 milijuna eura, koliko je izlazna klauzula ovog sjajnog golgetera.

Barcelona je tražila načine da prođe jeftinije, vidjet ćemo hoće li City na kraju povećati ponudu, ispuniti uvjete Intera i završiti čitav posao.

Pep je otišao i korak dalje, pa je rekao čelnicima kluba da ponude koliko treba, samo da Martinez dođe na Etihad.

Prema tome, dojma smo da je Guardiola uspio Barceloni 'pred nosom' ukrasti sjajnog igrača.

  • +27
Manchester City - Lyon Izvor: EPA / Autor: Miguel A. Lopes / POOL