SLOBODAN IGRAČ

Perišićev odlazak s Poljuda je svjetski hit, milijuni su reagirali samo kod Romana

14.08.2024 u 09:40

Bionic
Reading

Vijest o naprasnom odlasku Ivana Perišića iz Hajduka odjeknula je ne samo Hrvatskom, već i nogometnim svijetom.

Nakon sukoba s trenerom Gennarom Gattusom i kasnije objave sportskog direktora Bilih Nikole Kalinića da je suradnja završena, Perišić je izjavio kako je netko drugi umjesto njega odlučio da više ne igra za Hajduk.

Reakcije na ovu vijest stižu sa svih strana, a poznati nogometni insajder Fabrizio Romano, kojeg prati više od 21 milijun ljudi na društvenoj mreži X, objavio je da je Perišić sada slobodan igrač. Njegova objava dosegla je preko dva milijuna pregleda, što pokazuje koliko je vijest odjeknula u nogometnim kuloarima širom svijeta.

Odlazak Perišića, koji je u svojoj karijeri igrao za velikane poput Borussije Dortmund, Intera, Bayerna i Tottenhama te bio jedan od ključnih igrača hrvatske reprezentacije, izazvao je val ogorčenja među navijačima, što je također doprinijelo ovakvom raspletu situacije.

Navijači ga prozivaju da je iskoristio Hajduk kako bi se oporavio od ozljede, skidaju njegovo prezime s dresova, nazivaju ga izdajnikom...

Perišić tvrdi da je sve podredio Hajduku:

'Pa valjda je svima jasno da Hajduk i Split nisam odabrao zbog para ili zdravstvene njege. U želji da pomognem sam puno puta svoje zdravlje i svoju obitelj stavio u drugi plan i ne žalim zbog toga jer ni ne znam drugačije, ali u nedjelju navečer je netko drugi svojim istupom odlučio kako mu moja pomoć više nije potrebna', rekao je ciljajući na trenera Gennara Gattusa za Dalmatinski portal Perišić.

Prema riječima Nikole Kalinića u narednim danima će se odlučiti hoće li razlaz biti u formi transfera ili sporazumnog raskida ugovora. Naime, u Perišićevom ugovoru postoji klauzula koja mu je omogućuje da napusti Hajduk za 200 tisuća eura unutar razdoblja od 29. kolovoza do 5. rujna.

Nikola Kalinić - Ivan Perišić odlazi iz Hajduka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HNK Hajduk TV / Youtube
Standings provided by Sofascore