SIGURAN PROLAZ

Pjacin šou protiv Fole; Dinamo izbjegao europsku blamažu!

22.07.2015 u 21:54

Bionic
Reading

Dinamo je u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka u Luksemburgu svladao Folu Esch 3:0 te izborio treću kvalifikacijsku rundu gdje ga očekuju dva susreta s norveškim prvakom Moldeom

Dinamo nas je u svojoj prošlosti navikao na neočekivane poraze, europske blamaže, šokantna ispadanja. Ipak, bilo bi previše da je najbolja hrvatska momčad kiksala protiv slabašne Fole Esch iako su Luksemburžani imali aktivnih 1:1 s Maksimira.

'Modri' su od početka pritisnuli (prijetili preko Soudanija) i pokušali se nametnuti protiv domaćina koji je pokazao da ga prije svega zanima kako sačuvati vlastitu mrežu.

Jedinu ozbiljniju situaciju pred Eduardom Fola je stvorila u 25. minuti kada se na jedan ubačaj nije iz blizine najbolje snašao Martino. Poslije toga se ukazao Marko Pjaca i riješio pitanje pobjednika i prolaza.

FOLA ESCH: Hym, Martino, Klein, Martin, Kirch, Payal, Ahmed Rani (Klapp, 68), Dallevedove, Francoise (Rachid, 79), Hornuss (Camerling, 57), Hadji.
DINAMO: Eduardo, Šimunović, Sigali (Benković, 78), Taravel, Matel, Ademi, Machado, Pivarić, Pjaca, Soudani (Fernandes, 69), Henriquez (Rog, 59) .

Mladi veznjak prvo je u 29. minuti precizno i oštro pogodio s 12 metara nakon što ga je s desne strane pronašao Machado, a zatim je u 40. minuti izbjegao zaleđe, prevario dva suparnička igrača i s lijeva iskosa zatresao suprotnu stranu nemoćnog Hyma za 2:0.

Do odmora mogao se i Henriquez upisati u strijelce, no na taj izazov vratar Fole je bio spreman.

U nastavku je Dinamo očekivano stao na loptu, primirio igru i čekao da se igrači Fole otvore. Sve do 75. nije bilo previše uzbuđenja, a onda je prvi pojedinac susreta Pjaca sjajno u prostor gurnuo Roga, a novo pojačanje hrvatskog prvaka podiglo prednost na 3:0.

Bio je to konačan rezultat susreta, iako je sudačkoj nadoknadi zicer imao i Pivarić, no nije se proslavio.

Dinamo je zasluženo prošao dalje, ali ako želi proći sljedeću europsku prepreku Molde, morat će pokazati puno više. Prva utakmica igra se 28. srpnja u Zagrebu, a uzvrat je 4. kolovoza u Norveškoj.

Sva tri gola