POVRATAK U KAMENO DOBA

Poruka Sandre Elkasević koja bi mogla potaknuti 'revoluciju' među olimpijcima

04.07.2024 u 09:58

Bionic
Reading

Još je nešto više od tri tjedna do početka Olimpijskih igara u Parizu, suočen s brojnim izazovima. Od sigurnosnog pitanja, do 'razbacanosti' sportskih borilišta. A po svemu sudeći i uvjeta za boravak sportaša

Jedna od najvećih hrvatskih uzdanica, atletičarka Sandra Elkasević, osvajačica dvaju olimpijskih zlata (2012. u Londonu i 2016. u Rio de Janeiru), na vom je profilu na jednoj društvenoj mreži iskazala svoje veliko nezadovoljstvo.

'Kreveti i stolice od kartona, sobe bez adekvatnog sustava rashlađivanja? Je li to san svakog sportaša?! Nakon godina treniranja, odricanja i sanjanja kako jednog dana postati olimpijac, kako s ponosom braniti boje Lijepe naše, sve to ostvariš i onda završiš u kamenom dobu. Kratki upit za organizatore, da li je potrebno ponijeti i alat za lov? Kako bismo imali pravo na objed?', napisala je Sandra Elkasević.

Organizatori su odlučili da se u prostorijama neće koristiti uređaji za klimatizaciju kako bi se smanjio negativan utjecaj na okoliš, a neke od reprezentacija su odlučile same riješiti taj problem.

Donijele su vlastite klima uređaje u Pariz kako bi olakšali boravak svojim olimpijcima u glavnom gradu Francuske jer se očekuje da će temperature ići i do 35°C.

Podsjetimo, Olimpijske igre će počinju 26. srpnja i traju do 11. kolovoza.