LUD, ZBUNJEN...

Posudba ili transfer Radoševića u Napoli?

31.01.2013 u 20:57

Bionic
Reading

Na službenoj internet stranici Napolija objavljena je vijest kako je Josip Radošević iz Hajduka u Napoli stigao na posudbu, a ne kao transferirani igrač, te kako će Napoli na ljeto imati pravo prvokupa mladog reprezentativca

Odmah nakon objave vijesti kako je Josip Radošević stigao u Napoli na posudbu, pojavile su se sumnje kako u cijelom transferu nije baš sve čisto, te kako će Hajduk, nakon Anasa Sharbinija, u još jednom transferu ostati kratkih rukava. Splićani uvjeravaju kako je sve čisto i kako je stvar tehnike kako će Napoli i kada objaviti da je kupio Radoševića.

Iz Hajduka tvrde kako je transfer regularan, te kako će Josip doista najprije biti posuđen Napoliju, a od ljeta, kada Hrvatska uđe u Europsku uniju, bit će registriran kao 'domaći' igrač, odnosno igrač koji nema status stranca. Obzirom da je Hajduk veći dio novca dobio odmah a tek manji dio na ljeto, ne postoji mogućnost da ih Napolitanci prevare, odnosno da odustanu od igrača. Ako i odustanu, Hajduku bi ostao novac, a na ljeto bi im se vratio i Radošević.

Lako je razjasniti zašto su se Talijani odlučili na ovakav potez. Da je Napoli odmah objavio transfer Radoševića, on bi bio registriran kao stranac i takvim bi se tretirao tijekom cijelog trajanja ugovora s Napolijem, odnosno slijedeće četiri i pol godine. Ovako će biti na posudbi šest mjeseci, a nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, bit će registriran kao 'domaći' igrač i neće popunjavati kvotu od pet stranaca, koliko ih talijanski prvoligaši smiju imati u svojim redovima.