FENOMEN U SAD-U

Pravilo koje se ovako zloupotrebljava - mora se mijenjati...

07.02.2015 u 08:07

Bionic
Reading

U košarci pod utjecajem organiziranijih obrana pada manje koševa nego prije tri desetljeća, ali zvuči gotovo nevjerojatno da je koš za pobjedu postignut u - prvoj minuti dvoboja

Dvije američke srednjoškolske ekipe iz Alabame (Bibb County i Brockwood) odigrale su utakmicu koja je završila rezultatom 2:0. Košarkašku utakmicu... Nakon 15 sekundi igre domaćini su poveli košem nakon skoka u napadu i onda je krenulo najdosadnije 32 minute koje košarka može producirati.

'Bila nam je to četvrta utakmica u tjedan dana i odlučili smo držati loptu u posjedu i vidjeti što će se dogoditi. Oni ni u jecdnom trenutku nisu izašli iz zone, a vrijeme je prolazilo,' kaže gostujući trener Thad Fitzpatrick.


U srednjoškolskoj košarci SAD-a, iz nekog razloga, nema vremenskog ograničenja napada pa je Brockwood tijekom cijele druge četvrtine držao loptu i tijekom poluvremena imao samo dva neuspješna šuta uz zvuk sirene.

Ako je netko uopće ostao na tribinama, niti u drugom poluvremenu nije vidio ništa. Domaći trener je prihvatio igru i svojim igračima naredio novih osam minuta 'pimplanja' do šuta u zadnjoj sekundi, i u posljednjoj dionici su gotovo do isteka sve ponovili gosti. Aktivirali su se u zadnjoj minuti, no promašili su dva pokušaja i utakmica je završila s nevjerojatnih 2:0 uz ukupan šut 1/7. Prvi dvoboj sezone istih suparnika završio je 40:36.

U srednjoškolskoj košarci SAD-a svaka država ima pravo odrediti maksimalnu duljinu napada. U Alabami je, pogodili ste, neograničena što bi se nakon ove 'ljepotice' moglo promijeniti.