JOZAK OBILAZI KANDIDATE

Preokret u HNS-u! U konkurenciji je i stranac

14.09.2015 u 14:09

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija od prošlog tjedna je bez izbornika. Predsjednik HNS-a Davor Šuker najavio je njegovo imenovanje do 21. rujna, a u potragu za Kovačevim nasljednikom krenuo je i tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak

'Bio sam u inozemstvu i razgovarao s dva potencijalna kandidata za hrvatskog izbornika. Prije toga sam zajedno s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom odradio još dva razgovora s domaćim kandidatima. To nije sve - danas i sutra nastavljamo s razgovorima i još me očekuju razgovori s dodatna dva kandidata', izjavio je Romeo Jozak za Goal.com.

'U našem fokusu su šestorica kandidata. Naravno, još ne želimo otkrivati imena, a ubrzo ćete sve saznati. Opipavali smo kandidate, a želio sam osjetiti koliko oni žele ovaj posao. Gledaju li na to samo kao veliku priliku jer se radi o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji ili bi dali sve na svijetu da postanu izbornici. Kod nekih sam osjetio baš tu veliku želju, onu iskru u njihovim očima. To mi je, priznajem, bilo jako važno. Razgovarali smo o svemu. O njihovim vizijama, financijskim aspektima, detaljima oko njihovih sadašnjih ugovora. Baš o svemu. Znate kako se kaže, jutro je uvijek pametnije od večeri. Sada imamo puno bolju sliku o potencijalnim kandidatima', objasnio je Jozak, a onda otkrio još jedan važan detalj.

Naime, u obraćanju Davora Šukera prošlog tjedna istaknuto je kako HNS nema novca za stranca, ali, što je još važnije, ni garancije da bi stranac odveo reprezentaciju na Euro, te da više cijeni 'hrvatski mozak'.

'U našem planu je i strani kandidat. I s njime smo već obavili razgovore, ali s detaljima i njegovim imenom još nećemo izlaziti u javnost', završio je Jozak

Cijeli članak pročitajte OVDJE