hoće li dinamo reagirati

Prije samo par mjeseci Dinamo se silno trudio dovesti ga. Odbio ga je, a sad je ostao bez kluba

17.10.2024 u 22:49

Bionic
Reading

Englez je bez kluba.

Engleski krilni napadač Ryan Kent (27) i turski velikan Fenerbahče sporazumno su raskinuli ugovor i Kent je trenutačno slobodan igrač. Ova vijest ni po čemu za hrvatsku javnost ne bi bila zanimljiva da istog igrača Dinamo nije želio početkom ove godine. Hrvatski prvak je poslao nekoliko ponuda, želio je dovesti Engleza na Maksimir, ali Kent nije pokazao preveliku želju za igranjem u SHNL i odlučio je ostati u Turskoj gdje se nije proslavio.

Kent je lani stigao u Fener, ugovor mu je trajao još tri godine, ali nije ga odradio do kraja. Jose Mourinho ove sezone dao mu je svega 68 minuta u kvalifikacijskoj utakmici za Ligu prvaka protiv Lugana.

Kent je prve korake napravio u Liverpoolu, za čiju je prvu momčad ubilježio samo jedan nastup. nakon toga se tražio po posudbama u Coventryju, Barnsleyju, Freiburgu, Bristol Cityju i Rangersima, koji su ga i otkupili 2019. za 7.2 milijuna eura. Tamo je igrao najviše i najbolje. U 218 utakmica je postigao 33 gola i imao 56 asistencija. Po Transfermarktu vrijedi 2.7 milijuna eura. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li ga Dinamo opet zvati.