ZABIO PRVI GOL U HNL-U

Rakitić nakon svega odrađenog u karijeri, na Poljudu ostao u čudu: Nevjerojatno

07.10.2024 u 07:21

Bionic
Reading

Gotovo osam mjeseci, još od 16. veljače kada je zabio u dresu Al Shababa, Ivanu Rakitiću trebalo je da zabije prvenstveni pogodak. Sada je napravio i novi korak u svojoj bogatoj karijeri, jer u nedjelju je zabio prvijenac u SuperSport HNL-u, svladavši vratara Šibenika u pobjedi Hajduka 4:0

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 36-godišnji Ivan Rakitić, iz tjedan u tjedan podiže formu, a ove je nedjelje zabio i prvi gol u Hajdukovom dresu.

Dogodilo se to već u drugoj minuti, što je itekako olakšalo Gattusovoj momčadi put prema pobjedi.

A evo što je presretni Rakitić govorio nakon utakmice.

'Dosta puta me zvao kum i rekao da je 'vrijeme'. Jako sam sretan i ponosan. Bilo je bitno otvoriti dobro utakmicu. Bili smo jako ozbiljni od prve minute. Odigrali smo fantastičnu utakmicu. Zabiti prvi gol doma, pred 20.000 ljudi. Nevjerojatno. Odličan dan za sve nas, fantastično. Moramo nastaviti ovako, odmoriti se i krenuti dalje', rekao je Rakitić podno poljudskih tribina. Očito i on impresioniran brojokom navijača, koja je zapravo za sve ostale hrvatske klubove nevjerojatna.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Moramo biti sretni da smo skupa. Imamo priliku igrati pred ovoliko ljudi, stvarno je prelijepo igrati. Moramo biti sretni i uživati, boriti se od prve sekunde, dati sve od sebe. Kada vidiš da lopta ide, da si blizu, uživali smo i bez lopte. To je znak da je momčad zajedno, da radimo. O tome smo pričali i na poluvremenu'.

Tijekom karijere Rakitić je promijenio nekoliko svlačionica, poput njegove - najveće, Barcelonine. A i u ovoj vlada zajedništvo.

'Jest, od prvog dana je prelijepo biti u svlačionici, na putu, u hotelu, kad se nađemo svako jutro na stadionu. Lijepo je biti skupa. Radimo, borimo se. Ima nas 27, 28 igrača, svatko se bori za svoje mjesto. Kada jedan ne može, onda uskače drugi. To je bitno za cijelu momčad. Ovaj rezultat nije slučajnost'.

9. kolo SuperSport HNL: Hajduk - Šibenik 1:0 (Rakitić 2`) Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/Croatel/HNS

Evo što kaže o mladim igračima.

'Ne moramo o brojkama i godinama. Nekima mogu biti i otac. Prelijepo je biti ovdje. Zajedno radimo i borimo se, poštujemo se mladi i stariji. Vidi se veliko zajedništvo, kao obitelj, stožer, cijeli klub...Moramo nastaviti ovako, zahvaliti našoj publici. Preko 20.000 ljudi u nedjelju navečer, to nije jednostavno i normalno. Ne moramo previše pričati već utakmicu po utakmicu'.

Devet kola je odrađeno, Hajduk je na vrhu. Ima li mjesta euforiji?

'Neka naši navijači polude, uživaju. Mi njih osjećamo. Moramo još više raditi i boriti se. Tek je četvrtina prvenstva. Ima još jako puno toga. Sad smo sretni i veseli, ali smo motivirani, jedva čekamo idući trening, da se pripremamo kako treba. Jedva čekamo da završi ova stanka i onda napadnemo prvenstvo', zaključio je Rakitić.

  • +30
Hajduk - Šibenik (6.10.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric