LIGA PRVAKA

Real i ManUtd remizirali u čudesnoj utakmici!

13.02.2013 u 22:39

Bionic
Reading

Nogometaši Real Madrida i Manchester Uniteda odigrali su neodlučeno 1:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Kakva večer u Madridu! Dvije velike momčadi odigrale su jednu od najboljih utakmica sezone. Igralo se brzo i agresivno od prve do posljednje minute, a prilike su se nizale na obje strane i pravo je čudo što su na Bernabeuu na kraju pala samo dva pogotka.

Real je bolje otvorio utakmicu. Već u 6. minuti Coentrao je fantastično opalio no De Gea je vrškom prstiju skrenuo loptu u vratnicu. Nastavili su domaći napadati, no uslijedio je hladan tuš za Mourinhove trupe. Nakon jednog kornera u 20. minuti Danny Welbeck prevario je Lopeza i doveo goste u vodstvo.

U 29. minuti Real je odgovorio pogotkom Cristiana Ronalda, koji je fantastično zabio glavom na asistenciju Di Marije. Welbeck je umalo ponovo odgovorio na asistenciju Van Persieja, no na odmor se otišlo s rezultatom 1:1.

U drugom dijelu opet je Coentrao bio u velikoj prilici u 61. minuti, no ponovo je fantastično reagirao De Gea koji je nogama izbio loptu. Manchester United mogao je u vodstvo u 71. minuti kada je Van Persie izbio sam s desne strane, no Lopez i greda su ga zaustavili, da bi u sljedećoj akciji ponovo Nizozemac ostao sam, no ni to nije uspio pretvoriti u pogodak, Xabi Alonso s crte je izbio loptu.

U 75. minuti u igru je ušao Luka Modrić umjesto Di Marije. U 79. minuti sudjelovao je u akciji u kojoj je Khedira fantastično pucao s ruba kaznenog prostora, no De Gea je još jednom čudesno reagirao.

U samoj završnici Real je pokušao sve ne bi li došao do prednosti pred uzvrat. Prijetio je Ronaldo iz slobodnjaka, ali i Giggs koji je ušao u drugom dijelu za goste. U posljednjoj minuti sudačke nadoknade Robin Van Persie opasno je opalio s lijeve strane, Diego Lopez bio je na pravom mjestu.

Na kraju je ostalo neriješeno. Pred uzvrat na Old Traffordu obje ekipe imaju jednake izglede za prolazak dalje.

Liga prvaka, osmina finala:

Real Madrid - Manchester United 1:1 (Ronaldo 29 / Welbeck 20)

Real Madrid CF - Manchester United FC 1:1
Liga prvaka, Završnica
Real Madrid 1 1 Manchester United
Strijelci
0:1 D. Welbeck (20') 1:1 C. Ronaldo (30')
Sastavi
D. Lopez
O. Xabi Alonso (84' Pepe)
F. Coentrăo
Ă. Arbeloa
Á. Di María (75' L. Modrić)
M. Ă–zil
S. Khedira
C. Ronaldo
K. Benzema (60' G. Higuaín)
R. Varane
S. Ramos
D. De Gea
M. Carrick
P. Evra
R. Ferdinand
Rafael
J. Evans
W. Rooney (84' Anderson)
P. Jones
R. Van Persie
S. Kagawa (64' R. Giggs)
D. Welbeck (73' A. Valencia)
Žuti kartoni
R. Van Persie 5'
Rafael 40'
A. Valencia 88'