I ANCELOTTI SE LJUTI

Realov trener zbog Modrića zaratio s HNS-om i Kovačem!

21.04.2015 u 19:26

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac i veznjak Reala Luka Modrić na prisilnom je odmoru zbog nove ozljede koju je zadobio u duelu s Malagom

Pred Realom je završnica sezone, u kojoj su se 'kraljevi' i njihov trener Carlo Ancelotti nadali da bi mogli uzeti barem jedan od dva velika trofeja. Doduše, u prvenstvu zaostaju dva boda za vodećom Barcelonom, no do kraja natjecanja još je šest kola. Na drugom 'frontu', u Ligi prvaka, Ancelottijevu momčad čeka uzvrat četvrtfinala protiv Atletica, a u kojem Ronaldo i društvo moraju stići do pobjede žele li ostati u mogućnosti obraniti taj naslov.

I baš svi koji prate Real svjesni su kakav je gubitak izostanak Luke Modrića. Dobro se to vidjelo u periodu od studenog do ožujka, kada je Luka sve zajedno izbivao s terena čak 118 dana.

Naravno, oni koji su bliskiji Luki Modriću, a to dr. Boris Nemec, liječnik hrvatske nogometne reprezentacije svakako jest, kao jednog od 'krivaca' za nove Modrićeve probleme proglasio je trenera Carla Ancelottija jer 'nije dovoljno pazio' na našeg igrača. Drugi liječnik u hrvatskom stožeru, dr. Zoran Bahtijarević, bio je mnogo umjereniji u svojoj ocjeni i traženju krivca - jer Modrićevu ozljedu prouzročio je igrač na terenu

No sve te izjave očito su došle do Madrida, pa je na njih reagirao i prozvani Ancelotti.

'Ako se Modrić trebao odmarati nakon ozljede, mogao je dobiti odmor u utakmici protiv Norveške, jer ona je već bila riješena. Postoje ozljede koje možete pokušati spriječiti, ali ovdje je bio jak duel i ništa se nije moglo napraviti', pojasnio je Realov trener.

I s njegovom se izjavom, htjeli to mi priznati ili ne, moramo se složiti. Naime od povratka na teren do utakmice s Norveškom, a Real je u tih 12 dana odigrao čak tri susreta, Modrić je igrao 198 minuta, odnosno u prosjeku 66 minuta po utakmici. S time, a i s obzirom na Lukinu važnost u Realovoj momčadi, logično je bilo da protiv Barcelone, koja je bila treća utakmica u tom nizu, odigra najviše.

I onda je stigao u Hrvatsku, imao tri slobodna dana, pa protiv Norveške odigrao 95 minuta. S time da je već u 65. minuti Hrvatska vodila s uvjerljivih 3:0 i bilo je posve jasno da nam Norvežani ne mogu ozbiljnije zaprijetiti. I zato se Ancelotti s pravom pita - zašto o Modriću tada nije razmišljao izbornik Kovač?