JADRANSKI DERBI

Rijeka i Hajduk remizirali u paklu Poljuda

21.07.2013 u 21:22

  • +7

Hajduk - Rijeka 2. kolo MAXtv Prve lige - Jadranski derbi

Izvor: Cropix / Autor: Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Bionic
Reading

Hajduk je ove sezone po prvi puta istrčao na stadion pun svojih navijača i više od 20.000 bijelih pristaša, te nekoliko stotina Riječana vidjelo je dobru utakmicu koja je završila s konačnih 1:1 (1:0)

Jadranski derbi donio je prvi veliki sportski spektakl u Split ove sezone i Hajduk je u njemu nastavio svoj niz neporaženosti. Trener Rijeke Kek odlučio je ne koristiti usluge Anasa Sharbinija koji je dobio papire potrebne za nastup, te je u napadu krenuo s usamljenim Leonom Benkom koji nije bio na svojoj prepoznatljivoj visokoj razini.

Tudorova momčad od prve je minute nametnula visoki trkački tempo i nošena glasnom podrškom s tribina Hajduk je blago dominirao u svim nogometnim segmentima. Imala je i Rijeka svojih prilika, ali Hajduk je sasvim zasluženo poveo u 29. minuti. Hitri Kouassi probio je desnu stranu i povratnom loptom pronašao Antona Maglicu koji ne puca iz prve, ali je uz dozu sreće dobio novu priliku i pretvorio ju u ludo slavlje Poljuda.

Gol Maglice za vodstvo Hajduka


U nastavku je Hajduk imao lijepih prilika za uspješno završiti posao protiv Rijeke, no nisu uspjeli i uslijedilo je izjednačenje. Najviše će bijeli pamtiti lijep volej Tomislava Kiša i situaciju iz kontre kada je višak igrača nedovoljno dobrim dodavanjem na stranu usporio i upopastio Sušić. Kek je u nastavku uveo Čulinu i Kvržića (te Škarabota), i upravo dvojica navedenih kreirali su izjednačujući gol koji je donio i konačan rezultat Jadranskog derbija. Čulina je pametno ubacio u prostor s lijeve strane, idealno za natrčalog Zorana Kvržića koji je postavio konačnih 1:1. Imale su obje momčadi prilike i za pobjedu, no rezultat se nije mijenjao i obje momčadi na kraju su zaslužile pljesak svojih navijača.

Tudor i hajdukovci morat će strepjeti i nakon dvoboja jer su tijekom dvoboja ozlijeđeni Kouassi i Anđelković te će pregledi pokazati o kojem je intenzitetu ozljeda riječ. Obje momčadi nakon dva odigrana kola imaju po četiri upisana boda, a idućeg kola slijede nove utakmice s okusom derbija. U nedjelju u 19 sati Hajduk gostuje u susjedstvu kod Splita, a dva sata kasnije na kantridu bi trebali istrčati Rijeka i Dinamo... U međuvremenu gostuju u europskim ogledima, Hajduk u Makedoniji a Rijeka u Walesu.

Pogodak Kvržića donio je konačan remi na Poljudu


Hajduk - Rijeka 1:1
Strijelac: Maglica 28 / Kvržić 79

Hajduk: Kalinić, Mikanović, Maloča, Milović, Jozinović, Anđelković (od 49. Bradarić), Sušić (od 83. Mujan), Caktaš, Kouassi (od 46. Tomičić), Kiš, Maglica
Rijeka: Vargić, Tomečak, Marić, Knežević, Škarabot, Maleš (od 62. Zlomislić), Brezovec, Mujanović (od 62. Čulina), Alispahić (od 78. Kvržić), Jugović, Benko