SUDAR NA KANTRIDI

Rijeka nastavila impresivan pobjednički niz

16.08.2014 u 18:35

  • +6

MAXtv 1. HNL, HNK Rijeka - NK Slaven Belupo

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Bionic
Reading

Prvu subotnju utakmicu petog kola MAXtv prve lige na Kantridi igraju Rijeka i Slaven Belupo (19 sati, MAXtv, Arenasport3). Domaća momčad je u impresivnom pobjedničkom nizu, a tekstualni prijenos pratite na tportalu

Rijeka - Slaven Belupo 3:0

90+2' - kraj utakmice
88' - Rijeka je u zadnjih desetak minuta u potpunosti pritisnuli goste koji se panično brane, par pokušaja završilo je u bloku Slavenovih igrača koji su se nabili u šesnaesterac
80' - sjajna akcija Rijeke, Leovac u naletu iz blizine u mat situaciji preko gola
73' - Slaven je sve opasniji, povratna lopta za Cesareca koji s desetak metara iz voleja puca ravno u Vargića
68' - Ozobić je primio loptu, njegov pokušaj s desna iskosa je prošao pored suprotne vratnice, najopasnija Slavenova prilika
67' - Brezovac iz daljine, ali preslabo za Picka
60' - pao je tempo, Rijeka je ubacila u nižu razinu pa su gosti došli do daha, ali nisu ozbiljnije zaprijetili
50' - Rijeka u nastavak nije ušla furiozno kao u prvom dijelu što je razumljivo, ali pritišće i traži novi pogodak

45' - kraj prvog poluvremena
44' - Slaven je potpuno nemoćan, ne može parirati rastrčanom domaćinu
35' - 3:0 - GOOOL  - nakon kornera Kramarićve volej s 14 metara u suprotni kut, golčinaaa


33' - Tomečak je raspoložen, njegov ubačaj s desne strane Jahović je dobro zahvatio glavom, ali je Picak spreman
25' - potpuna dominacija Rijeke, svaki dolazak na polovicu Slavena je potencijala opasnost za izgubljene Koprivničane
14' - Picak je skinuo Kramariću zicer iz blizine
9' - 2:0 - GOOOL - lopta je stigla do Kvržića koji je dao povratnu za Kramarića, a mladi napadač precizno pogađa za veliko vodstvo


7' - 1:0 - GOOOL - Jahović je obavio najveći dio posla, ubacio, a Tomečak sjajno s 12 metara glavom zabio


6' - od prvih minuta jasno je kako će se gosti većinu utakmice braniti
1' - prije utakmice minuta šutnje za Vladimira Bearu, na tribinama je oko četiri tisuće gledatelja

Rijeka: Vargić, Tomečak, Lešković, Mitrović, Leovac, Kvržić, Jajalo, Brezovec, Sharbini, Kramarić, Jahović
Slaven: Picak, Grgić, Edson, Purić, Melnjak, Crepulja, Geng, Plazonić, Barišić, Ozobić, Glavina

Golove i najzanimljivije situacije možete vidjeti na tportalu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rijeka je nanizala 14 pobjeda i tako, barem zasad, prvenstvo učinila zanimljivim. Teško je kazati troši li Zdravko Mamić novce kako bi Dinamo ostavio trag u Europi ili se pak boji Rijeke, no ova Kekova družina zaslužuje respekt. I to veliki.

'Dolazi nam protivnik koji može biti jako opasan ako ga se podcijeni. Nikako ne bi bilo dobro da moji igrači razmišljao o europskoj utakmici koja slijedi. Ako netko od igrača želi pauzu, nema problema, dobit će je, ali na tribini', rekao je Kek pa se zatim osvrnuo na stvari koje ga muče:

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

'Statistika mi je otkrila neke stvari koje mi se nisu svidjele. Gubimo previše duela, imamo dosta pogrešaka u dodavanjima. Sada je to na papiru, sve je zabilježeno.'

Kao i obično Slovenac priča o umoru pojedinih igrača i prevelikoj minutaži, no širina klupe mu pruža mogućnost da te situacije bezbolno riješi. Ipak, sam je u više navrata istaknuo kako ovo nije momčad kojoj bi se trebalo previše podilaziti, već da očekuje od svojih igrača mukotrpan rad i zlaganje.

Sve u svemu, ne bi trebali vidjeti ništa novo. Formacija će biti 4-4-2 ili neka sitna varijacija na temu. U napadu su super raspoloženi Kramarić i Krstanović, na krilima Kvržić i Anas Sharbini, u sredini terena Brezovec i Jajalo. U posljednjem redu sve po starom. Izostanaka nekoliko, ali svi su starijeg datuma već.

Slaven kod kuće skuplja bodove, na dva teška gostovanja je dosad doživio dva glatka poraza. Ne bi bilo preveliko iznenađenje da večeras uslijedi i treći.

'Igrom u dosadašnjem prvenstvu i u europskim utakmicama Rijeka se pokazala kao najkompletnija hrvatska momčad koju uspješno vodi trener Kek. Mi ćemo pokušati napraviti sve što možemo i uvjeren sam da ćemo se predstaviti u dobrom izdanju. Ipak, Riječani su u ovom trenutku veliki favoriti, iako je u nogometu sve moguće', naglasio je trener Scoria.

Kladite se pametno!

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.


'S Istrom smo u prošlom kolu osvojili samo bod iako smo prikazali vrlo dobru igru, imali dvije vratnice i neopravdano nam je poništen pogodak kojeg je postigao Glavina. Na nama je da u svakoj utakmici pokažemo što više, borimo se za svaki bod i za svaki gol. Svjesni smo jakosti Lige 10 u kojoj nam je cilj da igramo što kvalitetniji nogomet. Igrači koji su nam kasnije pristupili još nisu u optimalnoj formi, ali će vrlo brzo doći do nje,' dodao je Scoria.

Gosti na Kantridi neće moći računati na ozlijeđene Brleka, Parlova i Vugrinca, ali će biti jači za dvojicu novopridošlih i registriranih igrača, Parackog i Mirića.

Ako je suditi prema njihovim izdanjima iz Maksimira i Poljuda, stat će disciplinirano na svoju polovicu i čekati priliku iz kontre. Još je nisu dočekali...

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket