ždrijeb u ponedjeljak

Rijeka, Osijek i Hajduk doznali moguće protivnike u 3. pretkolu Konferencijske lige; neka imena zvuče impresivno

17.07.2022 u 12:20

Bionic
Reading

U ponedjeljak 18. srpnja na rasporedu je ždrijeb 3. pretkola Konferencijske lige, a hrvatski su klubovi dobili skraćeni popis mogućih suparnika.

Hrvatski klubovi Osijek i Rijeka, ako ne bude nekakvih velikih iznenađenja, trebali bi izboriti plasman u ovu fazu kvalifikacija. Osijek u 2. pretkolu igra s kazahstanskim Kizilžarom, a Rijeka igra protiv švedskog Djurgardensa.

Ako prođe Kazahstance, Osijek u trećem pretkolu neće biti nositelj. On je u podskupini 4 i dobio bi jednog od sljedećih protivnika: austrijski Wolfsberger (bivši klub Osijekova trenera Nenada Bjelice), portugalski Gil Vicente ili pobjednike susreta Zire (Aze) – Maccabi Tel Aviv (Izr), Botev Plovdiv (Bug) – APOEL (Cip) i Saburtalo (Gru) – FCSB (Rum).

Rijeka ako prođe drugo pretkolo protiv švedskog Djurgardensa, u trećem pretkolu bit će postavljena za nositelja u podskupini 6. No to ne znači da bi put bio lagan jer jedan od mogućih suparnika je grčki velikan Panathinaikos, pa i ljubljanska Olimpija koja mora proći rumunjski Sepsi, a tu su još i pobjednici dvoboja Koper (Slo) – Vaduz (Lih), Vllaznia (Alb) – Universitatea Craiova (Rum) i Petrocub (Mol) – Laci (Alb).

U trećem krugu kvalifikacija Konferencijske lige, u natjecanje se uključuje i pobjednik Hrvatskog kupa, splitski Hajduk. Splitska momčad uoči 3. pretkola nema status nositelja i mogući su mu protivnici: belgijski Anderlecht, te ukupni pobjednici iz ogleda Liepaja (Latvija) – Young Boys (Švicarska), Vitoria (Portugal) – Puskas Akademia (Mađarska), Suduva (Litva) – Viborg (Danska).

Međutim, moguće je da dođe do promjena jer je UEFA napravila pogrešku pa u dvije podskupine stavila isti par: Levski Sofija – PAOK. Sada se čeka njezina reakcija.