PRED EUROPSKI ISPIT

Rijeka preživjela Koprivnicu golom Kramarića

15.09.2013 u 20:59

  • +10

MAXtv Prva liga, 9. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Rijeka

Izvor: Pixsell / Autor: Marijan Sušenj

Bionic
Reading

Kompletirano je deveto kolo MAXtv Prve lige. U posljednjoj utakmici Rijeka je u Koprivnici svladala Slaven Belupo 1:0

Rijeka je nastavila pratiti prvenstveni hod Dinama i Hajduka. Momčad s Kantride osladila se s tri boda na gostovanju u Koprivnici te se izjednačila na ljestvici s 'bilima' i ima samo jedan bod manje od hrvatskog prvaka.

Kod 'farmaceuta' je naš europski predstavnik stigao do pobjede nakon mnogo muke. Gosti nisu briljirali, ali pamti se rezultat. Spomenimo kako je to bila 700. utakmica kluba s Kantride u elitnom razredu te je na najbolji mogući način obilježen jubilej.

Rijeka je u početnim minutama dominirala i bilo je pitanje trenutka kada će Slaven po loptu u mrežu. To se dogodilo u 14. minuti. Kramarić je primio loptu na lijevom boku, sjurio se prema sredini, opalio je kroz čuvara Purića i prevario Rodića za vodstvo. Tako je mladi napadač zabio u svojem prvenstvenom debiju za riječku momčad.

Slaven - Rijeka 0:1, gol Kramarića je presudio


Rijeka je nakon toga stvorila još nekoliko obećavajućih situacija, ali se i Slaven probudio te postao opasniji. Domaćin je u 34. zamalo stigao do izjednačenja nakon pogreške gostujućeg braniča Marića. Novinić taj poklon nije znao iskoristiti.

Novinić je propustio jednu od najboljih prilika domaćina


U nastavku su 'farmaceuti' krenuli na 'sve ili ništa', prijetili su preko Novinića i Glavice dok su Riječani uzvraćali preko Benka i Mujanovića, no mreže se više nisu tresle.

Rijeka je opet korak do samog vrha, dok je Slaven ostao i dalje na začelju te su pred njime dani puni briga.