'PETARDA' U GOSTIMA

Rijeka s lakoćom deklasirala Velšane i izborila okršaj s Red Bullom!

18.07.2017 u 21:48

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u uzvratnom dvoboju 2. pretkola Lige prvaka pobijedili su u gostima velški The New Saints rezultatom 5:1 i tako s ukupnih 7:1 prošli dalje...

Kekova momčad nije dopustila senzaciju u Walesu i zasluženo nastavlja natjecanje u Ligi prvaka. Nakon sigurnog trijumfa na Rujevici Riječani su ostvarili još uvjerljiviju pobjedu u uzvratu i tako opravdali svoju ulogu favorita.

Ovog utorka Rijeka je od prve minute dominirala terenom, ali na golove je trebalo malo pričekati. Velšani su možda mogli povesti u 25. minuti kada je Mišić skrivio indirekt pred svojim golom, ali Quigley nije uspio probiti živi zid. Nakon toga sve je bilo na strani gostiju.

U 42. minuti hrvatski predstavnik je došao na svoje, kada je Matei zabio iz blizine nakon duplog pasa s Gorgonom. U drugom dijelu momčad The New Saints se raspala nakon što je u igru ušao Mario Gavranović koji je samo dvije minute kasnije u 54. minuti odličnim golom udvostručio prednost.

Još bolji pogodak bio je onaj Alexandera Gorgona pod gredu u suprotni kut u 61. minuti nakon asistencije Ristovskog, a makedonski desni bek sam je probio stranu i matirao Harrisona tri minute kasnije.

TNS je ipak uspio postići počasni pogodak u 69. minuti, kada je Cieslewicz krasno pogodio dalekometnim udarcem, ali to nije puno toga promijenilo. Mario Gavranović zaokružio je pobjedu u 79. minuti svojim drugim golom na susretu.

Rijeka će u sljedećoj fazi natjecanja gotovo sigurno igrati s opasnim Red Bull Salzburgom koji nakon trijumfa 3:0 u prvom susretu još mora dovršiti posao u srijedu protiv slabašnog Hiberniansa.

Liga prvaka, 2. pretkolo:

The New Saints - Rijeka 1:5 (Cieslewicz 69 / Matei 42, Gavranović 54, 79 Gorgon 61, Ristovski 64), prva utakmica 0:2