RAZLOG JE...

Sada se i to zna; evo zašto je splitski gradonačelnik izbjegao Poljud!

13.06.2015 u 18:36

  • +30

Kvalifikacijska utakmica za EP 2016., skupina H, 6. kolo, Hrvatska - Italija

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar oštro je osudio skandalozni incident na Poljudu. Odgovorio je i na prozivke HNS-a zašto nitko iz Grada i Hajduka nije bio na utakmici.

Na konferenciji za medije čelni ljudi HNS-a prozvali su vodstvo Splita i Hajduka zato što nisu došli na utakmicu Hrvatske i Italije (1:1).

'Pa nije ovo privatna reprezentacija', rekao je Damir Vrbanović.

No pitanje je čija je o reprezentacija jer građanima Splita nije bila dostupna, odgovorio je splitski gradonačelnik...

'Imali su priliku otvoriti se prema građanima Splita, otvoriti trening za navijače, nešto organizirati vezano uz tu reprezentaciju u Splitu. Ništa nisu napravili, mi nijedan dopis nismo dobili', kazao je Baldasar, pojasnivši da u HNS-u nisu željeli ni financirati postavljanje fan zone već su poručili gradskim vlastima da to organiziraju sami.

'Drugi razlog zbog kojeg nisam išao nema veze s HNS-om nego sa zdravom pameti. Ako je utakmica zatvorena za javnost, pa što sam ja? Ja sam Splićanin, ako moji sugrađani ne mogu na stadion pa ne mogu ni ja onda ići tamo', rekao je Baldasar Media servisu.

Za događaje na Poljudu okrivio je HNS i licemjernom nazvao izjavu Vrbanovića da nije slučajno što se sve ovo dogodilo u Splitu i to ne prvi put na stadionu u Splitu.

'No ako huligani msile da su ovim činom izazvali reakciju u borbi protiv HNS-a, varaju se. To što su napravili je za svaku osudu i svaki normalan čovjek to će s gnušanjem učinit', zaključio je splitski gradonačelnik.

Golovi s utakmice