'NISAM NI ZNAO DA NE ZNA PUCATI'

Scholes odabrao najgori Unitedov transfer ikad: 'U životu to nisam vidio'

03.09.2024 u 13:07

Bionic
Reading

Legenda Manchester Uniteda prisjetila se australskog golmana Marka Bosnicha. Scholes smatra da je upravo on najgori Unitedov transfer u povijesti

Paul Scholes, legenda Manchester Uniteda, prisjetio se suigrača kojeg smatra najvećim promašajem kluba. Riječ je o australskom golmanu Marku Bosnichu.

Bosnich je u Unitedu igrao još kao junior, ali se u devedesetima proslavio kao golman Aston Ville, za koju je u sedam godina između 1992. i 99. skupio 179 premierligaških nastupa. United ga je vratio sljedeće godine, ali nikada nije ispunio očekivanja.

'Morali smo zamijeniti Petera Schmeichela, ali znali smo da će to biti teško', rekao je Scholes pa nastavio. 'Bosnich je bio dobar u Aston Villi. Ali, kada je došao ponašao se jako neprofesionalno. Iskreno, to je bilo smiješno. Vježbe šutiranja obično traju 15-20 minuta, a on je bio umoran nakon tri udarca. Nisam ni znao da ne zna pucati, u životu to nisam vidio.'

'Prvu utakmicu igrali smo na gostovanju protiv Evertona. Nije uspio ispucati loptu ni do centra. Dan je bio savršen, bez vjetra. Anthony je skupo plaćen, ali za mene je najgori transfer Uniteda bio Bosnich', zaključio je.