LJETNO TUŠIRANJE

Senzacija u Njemačkoj, Bochum ispao od dojučerašnjeg trećeligaša

18.08.2024 u 18:27

Bionic
Reading

Bochum je postao prvi od aktualnih članova Bundeslige koji nije uspio preskočiti prvu prepreku u Njemačkom kupu, a poražen je sa 1-0 na gostovanju kod drugoligaša Jahna u Regensburgu.

Pogodak vrijedan plasmana u drugi krug domaćeg kup natjecanja postigao je Florian Ballas u 70. minuti. Jahn će ove sezone nastupati u Drugoj ligi, a u ždrijeb ovogodišnjeg Njemačkog kupa ušao je kao jedna od četiri najbolja trećeligaša u prošloj sezoni.

Prije Bochuma, 12 aktualnih klubova iz Bundeslige uspjelo je izboriti plasman u drugi krug. Werder Bremen, Wolfsburg, Eintracht Frankfurt, Stuttgart i aktualni osvajač dvostruke domaće krune te pobjednik njemačkog Superkupa Bayer Leverkusen tek moraju odigrati svoje mečeve prvog kola.

Werder će u ponedjeljak gostovati u Cottbusu kod trećeligaša Energieja, Wolfsburgu je domaćin regionalni ligaš Koblenz, a u dvoboju dva Eintrachta, onaj poznatiji iz Frankfurta će gostovati kod drugoligaša iz Braunschweiga.

Stuttgart će 27. kolovoza biti gost drugoligaša Muenstera, a dan poslije će regionalni ligaš Carl Zeiss Jena biti domaćin Bayeru.