GOLEMI PRIGOVOR

Širi se buna: Iz Osijeka ozbiljno upozorili HNS

03.12.2014 u 23:39

Bionic
Reading

Na valu nezadovoljstva stanjem u hrvatskom nogometu pojavio se i osječki slučaj. U ime slavnog prvoligaša za govornicu je sjeo predsjednik uprave NK Osijek Slobodan Tolj i vrlo odrješitim tonom se obratio 'nepoznatim počiniteljima' iz HNS-a koje optužuje za namjerno pristrano suđenje

U Osijeku su već dugo nezadovoljni arbitražom ove sezone, smatraju da su u ligaškim dvobojima oštećeni sedam puta i u tome više ne prepoznaju slučajnost. Čaša im se, kažu, prelila nakon ogleda u Rijeci

'Moramo se osvrnuti na ono što nam se događa. Upozoravamo HNS i njihovu sudačku organizaciju... Nemoguće je da smo iz kola u kolo slučajno oštećeni, očito oni žele izbaciti Osijek iz lige! Pita li se itko kako je igračima? Kako je njima znati da ih 'svake nedjelje' čeka takvo suđenje? Može ih sve biti sramota. Poručujem im da to neće tako ići. Ne može se nitko tako zezati s NK Osijekom, do razine da nam se natjecanje više ne čini regularnim. Iskoristit ćemo sve pravne i zakonske elemente za obranu. Prvo ćemo kao klub, jer to smijemo, podići tužbu protiv sudaca već sljedeći tjedan. Tražit ćemo i financijsku odštetu, nanijeli su nam i gospodarsku štetu. Ruše nam rejting, oštećeni smo i suce neka je stid i sram,' nije nikoga, prenosi Slavonska Televizija, štedio Tolj.

U javnosti je poznata paradigma o osječkom sUdačkom lobiju. Iako im je gazda završio u zatvoru postoji percepcija da je lobi i dalje jak. Slobodan Tolj uvjerava u drugačije.


'Stalno slušam i čitam o nekom lobiju. Di je taj lobi? Predsjednik saveza iz Osijeka, dopredjednik također, suci... A mi nikada nismo bili u težem položaju, gura nas se na margine,' uvjeren je predjednik klupske uprave, a na njega se nadovezao tehnički direktor  i legendarni branič kluba Ivo Smoje.

'Pozivam i navijače i momčad da sada daju baš sve za uspjeh kluba. Iduća dva kola su nam ključna i siguran sam da ćemo iz svega izaći još jači. Poglavito na travnjaku,' nada se Smoje.

Podršku predstavnicima kluba dao je i predjednik KN Kohorte Ivica Polih. On je poručio da je kucnuo čas da se dogode promijene u sustavu i da u kontekstu takozvane nogometne močvare u Osijeku pstoji jedna velika bara koju treba zatrpati. Zazivaju svi zajedno uvođenje reda, retorika slična onoj koja je u istom smjeru dolazila sa splitske Rive.