LIGA PRVAKA

Sjajne vijesti; Dinamu se poklopila čak četiri rezultata

02.10.2024 u 20:56

Bionic
Reading

Dinamo od 21 sat na Maksimiru igra protiv Monaca utakmicu 2. kola Lige prvaka, a uoči susreta dobio je sjajne vijesti.

Naime, svi Dinamovi rivali u borbi za izravan plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone su izgubili.

Podsjetimo, jedno mjesto u Ligi prvaka (ako LP osvoji klub koji je kroz domaće prvenstvo izborio plasman za iduću sezonu) rezervirano je za prvaka s najvećim koeficijentom iz kvalifikacija, pri čemu se u obzir uzimaju samo one zemlje koje zbog slabijeg nacionalnog koeficijenta nemaju garantiran direktan plasman. SuperSport HNL spada u tu skupinu.

Za ovosezonsko izdanje je Šahtar izborio izravan plasman upravo zahvaljujući koeficijentu. Ukrajinci sada imaju koeficijent 48.000, a Dinamo se prolaskom Qarabaga izjednačio s njima. Odmah iza je Salzburg s koeficijentom 46.000. Tako će hrvatskom prvaku biti cilj u grupnoj fazi osvojiti više bodova od Šahtara i Salzburga. Dva boda se dobivaju za pobjedu, jedan za remi.

Osim borbe s ta dva kluba, Dinamo ove sezone u Europi mora obraniti bodovnu prednost ispred Olympiakosa (41.000), Kopenhagena (40.000), Crvene zvezde (40.000), PAOK-a (37.500)... Naravno, sve pod uvjetom da ti klubovi budu prvaci svojih država.

Ovog tjedna utakmice u Ligi prvaka izgubili su i Šahtar i Salzburg i Zvezda i Young Boys. Šahtar je večeras poražen 0:3 od Atalante, Zvezda je istim rezultatom izgubila od Intera u Milanu, a Young Boys je primio pet komada od Barcelone (5:0). Debakl je doživio i Salzburg domaćim porazom od Bresta (0:4).

Dinamo tako ima priliku protiv Monaca pobjeći rivalima.