LUDO U KOPRIVNICI

Slaven kontrama ubio Hajduk, zaštitari maknuli Tudora

26.04.2014 u 20:57

  • +4

MAXtv Prva liga, 33. kolo, Slaven Belupo - Hajduk

Izvor: Cropix / Autor: Ivan Brkic

Bionic
Reading

U subotnjoj utakmici 33. kola MAXtv Prve lige u Koprivnici je Slaven Belupo svladao Hajduk 3:0 golovima, Glavice, Fuštara i Vugrineca

U Koprivnici se malo lakše diše. Slaven je kontrama uništio Hajduk te tako došao do važnih bodova u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu.

Prvu priliku je imao domaćin već u četvrtoj minuti, a zatim je uslijedilo razdoblje Hajdukove dominacije u kojoj su prijetili Sušić (vratnica), Kouassi, Abduholikov i Bradarić. Gosti nisu zabili pa je kazna uslijedila u 18. minuti.

Delić je pucao iskosa s lijeve strane, Kalinić loše reagirao, a na odbijenu loptu naletio je Glavina i spremio je u mrežu. 'Farmaceuti' su i nakon vodstva nastavili s istom taktikom, vrebali su priliku iz kontre, a takav način igre im se isplatio u 35. minuti kada je Vršajević prekršajem zaustavljao Slavenovu brzu akciju za što je 'nagrađen' crvenim kartonom.

To je razljutilo trenera Igora Tudora koji je održao kratak sastanak sa svojim nogometašima na terenu, ali je prošao bez sankcija.

U 42. minuti Slaven je povećao prednost. Poslije kornera najviši u skoku je bio Fuštar koji je neobranjivo pogodio glavom pa je tako Scorijina družina na odmor otišla s 2:0.

Čudesni Vuga

Davor Vugrinec je došao do brojke od 144 postignuta pogotka u povijesti HNL-a. Uvjerljivo je prvi, jer je iza njega Igor Cvitanović sa 126.

Hajduk se nije predao. Iako s desetoricom na terenu 'bili' su pokušavali doći do pogotka s kojim bi doveli susret u neizvjesnost, ali to nije bila večer Sušića, Maglice i ostalih igrača splitskog kluba.

U 69. sijevnula je još jedna kontra preko Glavice koji je idealno uposlio Vugrineca, a iskusni lisac ugurao je loptu za velikih i pokazat će se konačnih 3:0. Očajnički napadi Hajduka da barem dođe do počasnog gola nisu urodili plodom.

Dodajmo da je u završnici susreta isključen Tudor koji je odbio napustiti teren te je sjeo natrag na klupu i to je natezanje trajalo nekoliko minuta sve dok Hajdukovog stratega nisu maknuli zaštitari.

Slaven se s tri boda izjednačio s Osijekom na desetoj poziciji te je pobjegao posljednjem Hrvatskom dragovoljcu na šest bodova. Sada više ni Zadar ne može biti miran.